• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Lance Armstrong nu regretă că a s-a dopat

Lance Armstrong nu regretă că a s-a dopat

There are no translations available.

Lance Armstrong a fost deposedat în 2012 de cele şapte titluri din Turul Franţei, iar acum a declarat pentru Reuters că dacă s-ar întoarce în trecut nu ar schimba nimic. Armstrong spune că a făcut tot ce trebuia să facă pentru a câştiga cursele.

Într-un interviu, Lance Armstrong a vorbit despre momentul care a şocat întreaga planetă: "Am făcut ceea ce trebuia făcut pentru a câştiga. Nu era legal, dar nu aş schimba nimic: era vorba despre a pierde mulţi bani şi a ajunge din erou un zero", a declarat omul care a rămas fără cele şapte titluri din Turul Franţei.

Armstrong s-a retras din ciclism în 2011, iar în 2012 a rămas fără titluri. Sportivul a utilizat diferite substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sangvine, începând din 1996.

Conform anchetei realizate de Agenţia Americană Antidoping (USADA), Lance Armstrong crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat până în 2004, US Postal. Dosarul anchetei are peste 1.000 de pagini. În 2012, rutierul Lance Armstrong a primit interdicţie pe viaţă în ciclism şi a fost deposedat de toate rezultatele sportive obţinute din 1998 până în prezent, între care şi şapte victorii în Turul Franţei.