• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various La Șoldănești s-a desfășurat un turneu regional la judo

La Șoldănești s-a desfășurat un turneu regional la judo

There are no translations available.

În centrul raional Șoldănești s-a desfășurat un turneu regional la judo, rezervat cadeților și tineretului, care a reunit 128 de participanți, relatează MOLDPRES.

La competiție au participat sportivi din orașul Râbnița, raioanele Florești, Rezina, Sângerei, Soroca și Șoldănești.

Câștigători ai concursului masculin au devenit: Vladislav Nacu (27 kg), Grigore Vasiloi (30 kg), Artiom Moraru (50 kg), categoria de vârstă până la 11 ani, toți reprezentanți ai gazdelor; Petru Efremov (38 kg), Petru Taban, ambii din Șoldănești, Mihail Paustovschii (52 kg, Râbnița), categoria de vârstă până la 16 ani; Lilian Grosu (66 kg, Șoldănești), Grigore Ghiorghieș  (Soroca), categoria de vârstă până la 21 de ani.

În turneul rezervat fetelor au învins: Alexandra Ciobanenco (44 kg), Nicoleta Croitor (48 kg), ambele din raionul Șoldănești, categoria de vârstă până la 15 ani; Melisia Palihovici (52 kg), Marina Grosu (70 kg), Maria Bivol (73 kg), categoria de vârstă până la 21 de ani, toate fiind reprezentantele gazdelor.

În clasamentul pe echipe a învins selecționata Șoldăneștilor. Pe locul doi s-a situat formația din Râbnița, iar locul trei a revenit lotului din raionul Soroca.

O contribuție considerabilă la obținerea de gazde a primului loc pe echipe au adus-o judocanii antrenați de profesorul de educație fizică din satul Climăuții de Jos, Iurie Gîrlea. 15 dintre elevii lui au urcat pe podiumul de premiere. ”Altoiesc dragostea de judo elevilor timp de mai mulți ani. Condițiile de antrenamente sunt modeste, dar dacă dorești – lucrezi. Mă bucur că munca depusă nu este zădarnică”, a declarat antrenorul pentru agenție.

Turneul s-a desfășurat pentru a doua oară, fiind organizat de Direcția raională de învățământ, tineret și sport din Șoldănești.