• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Denis Vieru s-a clasat pe locul 5 la Jocurile Europene

Denis Vieru s-a clasat pe locul 5 la Jocurile Europene

There are no translations available.

Cel mai bun judocan moldovean din actualitate, Denis Vieru (66 kg), ocupant al locului 4 în clasamentul mondial, s-a situat sâmbătă, 22 iunie, pe locul 5 la Jocurile Europene de la Minsk (Belarus), relatează MOLDPRES.

El a repurtat trei victorii și a suferit două înfrângeri. Ambele eșecuri le-a înregistrat în meciurile disputate cu sportivii georgieni, Bagrati Niniashvili (faza grupelor) și Vazha Margvelashvili (recalificări), clasați pe locurile trei în finalul turneului.

Solicitat de agenție să comenteze evoluția elevului său, antrenorul Veaceslav Bacal, care a urmărit meciurile la Chișinău, la TV, a declarat: ”Nu a fost pregătit moral, psihologic de această competiție. A comis multe greșeli în meciurile desfășurate. Nu a demonstrat nici pe departe adevărata sa valoare”, a spus tehnicianul care până în martie curent a pregătit echipa națională.

Coechipierul Vadim Bunescu (66 kg) a câștigat primul meci și a cedat în următorul.

La turneu urmează să mai evolueze Victor Ștepu, Ion Nacu, ambii la categoria de greutate până la 73 de kilograme, Nicon Zaboroșciuc (81 kg). Lotul moldovean este însoțit de noul antrenor-șef Valeriu Duminică, secretarul federației naționale de profil.

Jocurile Europene sunt concomitent pentru judocani Campionatul European. Ele au reunit circa 4 mii de sportivi din 50 de țări. Competiția va dura până pe 30 iunie. Din delegația moldovenească fac parte 50 de sportivi. Denis Vieru a câștigat anul curent turneele de Mare Slam de la Paris, Baku și Grand Prix de la Antalya.