• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Portdrapelul delegaţiei moldoveneşti la Universiada Mondială va fi Denis Vieru

Portdrapelul delegaţiei moldoveneşti la Universiada Mondială va fi Denis Vieru

There are no translations available.

Portdrapelul delegaţiei moldoveneşti la festivitatea de deschidere a Universiadei Mondiale de vară de la Napoli (Italia, 3-14 iulie) va fi judocanul Denis Vieru, transmite MOLDPRES.

„Este o onoare pentru mine, dar esenţialul este participarea cu succes la Universiadă. Obiectivul meu clar este să obţin o medalie la Napoli. Evident, îmi doresc mult ca aceasta să fie de aur”, a declarat astăzi pentru agenţie Denis Vieru, care anul curent a devenit, în premieră în istoria sportului moldovenesc, câştigător al turneelor de Mare Slam de la Paris, Baku şi Grand Prix de la Antalya.

„Scopul este să revenim acasă cu mai multe medalii. Şanse au în acest context, în afară de Denis Vieru, arcaşul Dan Olaru, judocanii Dorin Goţonoagă, Victor Sterpu, taekwondiştii Stepan şi Vadim Dimitrov, atletul Andrian Mardare, înotătoarea Tatiana Saculţan”, a opinat preşedintele Federaţiei Moldoveneşti a Sportului Studenţesc şi al Veteranilor, Veaceslav Manolachi.

Din componenţa echipei moldoveneşti mai fac parte Oleg Lacutco, Milena Gaţco (ambii la tir cu arcul), Iurie Mocanu, Cristina Blanaru (ambii la judo), Ana Ciuchitu (taekwondo), Dimitriana Surdu, Maxim Railean, Uliana Buşilă, Diana Podoleanu, Cristian Eşanu (toţi la atletism), Tatiana Chişcă, Dan Siminel, Anastasia Moşcenscaia (toţi la nataţie).

Republica Moldova participă la Universiadele Mondiale de vară din anul 1995 (Fukuoka), obținând până în prezent 3 medalii de aur, 4 de argint şi 15 de bronz.