• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various APSM a făcut bilanțul Olimpiadei tradiționale

APSM a făcut bilanțul Olimpiadei tradiționale

There are no translations available.

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) a făcut duminică, 30 iunie, bilanțul tradiționalei Olimpiade, relatează MOLDPRES.

Aceasta s-a încheiat cu turneul de fotbal la care premianți au devenit, în ordine, Veaceslav Burghelea de la postul de televiziune RTR, Alexandru Fosa (Vocea Basarabiei) și Cristian Jardan (Unimedia). În debutul lui s-a desfășurat un meci de fotbal dintre echipele de ziariști ale Chișinăului și Tiraspolului. Învingătoare, cu scorul 10-7, a devenit formația din orașul de pe malul stâng al Nistrului.

Două federații naționale, cea de fotbal și tenis de câmp, au ținut să fie prezente cu cadouri speciale pentru premianți. În afară de cei care s-au remarcat în concursul de fotbal, de ele au beneficiat Arcadie Munteanu (PRO TV), Vadim Carauș, ziarist independent, și Ion Robu, angajat la AIS MOLDPRES. ”Este o plăcere să contactezi mai îndeaproape cu ziariștii care nu doar scriu despre fotbal, ci și-l practică”, a remarcat în alocuțiunea rostită la festivitate vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal, Ruslan Berzoi. ”Ne bucurăm de faptul că tenisul de câmp este popular printre voi”, a subliniat responsabilul de mass-media la Federația de tenis de câmp, Carolina Plăcintă.

Campioni ai ediției curente a Olimpiadei au mai devenit Andrei Revenco (bowling), Stas Cernavca (biliard), Eduard Ciobanu (joc de dame), Pavel Brădescu (șah).

Actuala ediţie a Olimpiadei APSM a fost a 20-a. Bilanţul ei este făcut tradiţional în ajunul Zilei Internaţionale a Jurnalistului Sportiv, pe 2 iulie, instituită de Asociaţia Internaţională a Presei Sportive.