• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Fostul tenisman Peter McNamara a decedat

Fostul tenisman Peter McNamara a decedat

There are no translations available.

Fostul tenisman Peter McNamara a decedat, sâmbătă, la vârsta de 64 de ani. Australianul suferea de cancer şi s-a stins din viaţă în locuinţa sa din Germania, informează presa internaţională.

Cea mai înaltă clasare atinsă de McNamara a fostul locul 7 ATP, în 1983. Australianul a cucerit cinci titluri ATP, iar printre cele mai importante victorii ale carierei se numără cele împotriva lui Jimmy Connors şi Ivan Lendl.

Cel mai bun rezultat înregistrat de McNamara la un turneu de Mare Şlem a fost accederea în semifinalele de la Australian Open, în 1980

Peter McNamara a înregistrat performanţe remarcabile şi în proba de dubu, unde a făcut o pereche de succes cu Paul McNamee. Cei doi au câştigat de două ori la Wimbledon, în 1980 şi 1982, şi o dată la Australian Open, în 1979.

După retragerea din tenis, în 1987, McNamara şi-a început cariera de atrenor. Australianul a pregătit jucători precum Mark Philippoussis sau Grigor Dimitrov, iar cel mai recent a lucrat alături de Matt Ebden şi Wang Qiang. McNamara a pregătit-o ultima oară pe chinezoaica Wang, până în februarie, pe care a ajutat-o să urce în top 20 WTA.

"Mi-e foarte greu să cred că s-au dus 50 de ani de prietenie. Ai trăit viaţa din plin, prietene", a scris Paul McNamee, pe Twitter.

De asemenea, şi Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a transmis un mesaj după decesul conaţionalului său: "Un tenismen şi un antrenor excelent, care a îmbunătăţit fiecare jucător alături de care a lucrat", scrie mediafax.ro