• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Radu Albot a învins în meciul cu Marin Cilic, numărul 18 mondial

Radu Albot a învins în meciul cu Marin Cilic, numărul 18 mondial

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot (29 de ani), clasat pe locul 39 în topul mondial, l-a învins în turul inaugural în două seturi (6-4, 7-6), la turneul ATP Cincinatti Open (SUA), pe numărul 18 mondial, Marin Cilic (31 de ani, Croația), relatează MOLDPRES.

Meciul a durat o oră și 11 minute. Potrivit experților, aceasta este una dintre cele mai importante victorii obținute în cariera sa de Radu Albot. Marin Cilic a fost primul în clasamentul mondial al juniorilor, este câștigător al turneului de Mare Slam US Open (2014), finalist al turneelor de la Wimbledon (2017), Australian Open (2018).

La începutul săptămânii precedente Radu Albot a urcat în premieră în clasamentul mondial pe locul 39. ”Îmi doresc mult ca la finele anului să fiu în Top-50 mondial”, a declarat el într-un interviu acordat în exclusivitate agenției.

Actualul sezon este cel mai de succes din cariera jucătorului nostru. În luna februarie, el a câştigat primul său turneu ATP, Delray Beach Open din Statele Unite ale Americii.

Radu Albot s-a calificat anul trecut în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot  este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

Turneul Cincinatti Open se va încheia pe 18 august. Viitorul adversar al lui Radu Albot va deveni cunoscut în seara zilei.