• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Marele maestru Ion Dosca a devenit campion mondial de veterani

Marele maestru Ion Dosca a devenit campion mondial de veterani

There are no translations available.

Marele maestru internațional Ion Dosca a cucerit titlul de campion mondial la joc de dame, versiunea clasică (veterani, categoria de vârstă plus 60 ani), în week-end la Kranevo (Bulgaria), relatează MOLDPRES.

El a totalizat 12 puncte din 14 posibile. Veteranul a devenit și vicecampion la versiunea blitz. ”A fost cel mai bun din echipa noastră. Merită multe aplauze pentru forma sportivă de care a dat dovadă”, a declarat astăzi pentru agenție Secretarul Federației, Greta Sturza, prezentă la campionat ca arbitru.

În afară de Ion Dosca, la campionat au urcat pe podiumul de premiere și coechipierii Ala Țârdea, Ana Șleahovscaia, Cristina Zaruba, Marcel Ursu, Maxim Dolapci și Mihail Cunițchi.

Maestra sportului Ala Țârdea a cucerit titlul de campioană la categoria de vârstă veterani, varianta blitz. Ana Șleahovscaia a devenit vicecampioană la categoria de vârstă Under-19, versiunea clasică. Cristina Zaruba, categoria de vârstă Under-27, a obținut medalia de aur la versiunea blitz și argintul la varianta rapidă. Marcel Ursu (Under-19) s-a clasat pe locul doi la varianta blitz. O distincție de argint a obținut la aceeași versiune și Maxim Dolapci (Under-17). De o medalie de bronz s-a învrednicit Mihail Cunițchi, (Under-8), varianta rapidă.

Ion Dosca este considerat cel mai galonat jucător moldovean. Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000) și de 22 ori campion al Republicii Moldova.