• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Luptătorii moldoveni de stil greco-roman au ratat podiumul de premiere la Mondiale

Luptătorii moldoveni de stil greco-roman au ratat podiumul de premiere la Mondiale

There are no translations available.

Luptătorii moldoveni de stil greco-roman au ratat podiumul de premiere la Campionatul Mondial, care se desfăşoară la Nur-Sultan (Kazahstan), relatează MOLDPRES.

Ieri seara au cedat în recalificări Victor Ciobanu (60 kg) şi Daniel Cataraga (77 kg).

Victor Ciobanu i-a învins în primele două meciuri pe Helary Megisalu (Estonia, 6-1), Manish Manish (India, 10-0) după care i-a cedat finalistului Kenichiro Fumita (Japonia, 5-12). În recalificări a fost învins de Elmurat Tasmuradov (Uzbekistan, 9-0) şi a fost eliminat din concurs.

Daniel Cataraga a cedat la limită (4-5) în primul meci disputat finalistului Alex Blujberg-Kessidis (Suedia, 4-5), iar în recalificări a fost  declarat învins, conform criteriului suplimentar de departajare, la scorul egal 5-5, în partida desfăşurată în compania lui Mohammadali Geraei (Iran), părăsind campionatul.

Anterior în recalificări a cedat şi Mihail Bradu (82 kg), iar Donior Islamov (67 kg) a abandonat Mondialele în turul doi.

Astăzi a demarat turneul de lupte feminine. Republica Moldova este reprezentată de Anastasia Nichita (57 kg), Mariana Cherdivară-Eșanu (62 kg), Emilia Cârâcu-Budeanu (50 kg) și Iulia Leorda (53 kg). Lotul național este însoţit de antrenorii Tudor Cârlan şi Constantin Cobâlean. ”Sperăm să obţinem, minimum, o medalie”, a declarat pentru agenţie preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte, Ion Gheorghiu.

Campionatul Mondial se va încheia pe 21 septembrie. Primii şase clasaţi obţin dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).