• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Victor Sterpu și Adil Osmanov au devenit premianți la Europenele de judo (juniori mari)

Victor Sterpu și Adil Osmanov au devenit premianți la Europenele de judo (juniori mari)

There are no translations available.

Victor Sterpu (73 kg) și Adil Osmanov (66 kg) au cucerit medaliile de aur, respectiv argint la Campionatul European de judo, rezervat juniorilor mari, care s-a desfășurat la Vantaa (Finlanda), transmite MOLDPRES.

Victor Sterpu a învins în toate meciurile disputate prin ippon (înainte de expirarea timpului regulamentar). În finală, l-a devansat în această manieră, doar în 2 minute și 31 de secunde, pe David Gamosov (Federația Rusă). ”I-am analizat în ajunul meciului punctele forte și vulnerabile”, a declarat la campionat pentru mass-media Victor Sterpu, la puțin timp după încheierea partidei. ”Desigur, o motivație mare  în plus de a obține medalia a fost faptul că Adil Osmanov, colegul de echipă și de odaie la hotel, a adus în ajun în cameră medalia de argint. Mi-am dorit mult să cuceresc și eu una”, a mai adăugat el.

Adil Osmanov a avut un parcurs mai dificil spre podiumul de premiere. În primul meci, el a luptat aproximativ 9 minute, în prelungiri, pentru a-l învinge pe Ismail Misirov (Federația Rusă), iar în următoarea partidă a avut nevoie, de asemenea, de prelungiri (7 minute și 11 secunde a durat meciul) pentru a-l învinge pe Luka Karanadze, și el tot din Federația Rusă.

”Este un frumos succes. Mă bucur mult”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Vasile Balica.

Coechipierii Petru Pelivan (73 kg) și Cătălin Marian (81 kg) au părăsit competiția în faza preliminară.

Adil Osmanov a făcut primii pași în judo la Hâncești sub îndrumarea fraților Ilie și Mihail Buiuc. Până la acest succes, s-a remarcat la etapele de tineret din cadrul Cupei Europei de la Cluj-Napoca (România), unde s-a clasat pe primul loc în 2018 și locul doi anul curent.

Victor Sterpu este originar din Bulboaca (Anenii Noi). A început să practice judo la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv sub îndrumarea echipei condusă de răposatul Vasile Luca. A participat și la o serie de turnee rezervate seniorilor, inclusiv recent la Campionatul Mondial unde a repurtat o victorie. Anul trecut el a devenit premiant al turneului Grand Prix de la Haga. Este câștigător al etapei Cupei Europei de tineret de la Cluj-Napoca(2018).