• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various USEFS a organizat un Congres științific internațional

USEFS a organizat un Congres științific internațional

There are no translations available.

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport  (USEFS) a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute Congresul științific internațional ”Sport. Olimpism. Sănătate”, relatează MOLDPRES.

La lucrările acestuia au participat peste o sută de profesori, academicieni din România, Canada, Rusia, Turcia, Ucraina și Republica Moldova. ”Ne-am îmbogățit reciproc, pentru că au fost prezentate o serie de lucrări valoroase”, a declarat astăzi pentru agenție rectorul instituției, Veaceslav Manolachi. ”Vin întotdeauna aici cu plăcere”, a spus academicianul Vladimir Platonov din Kiev (Ucraina).

Specificul actualei ediții a fost includerea în programul activităților a Asociației Europene Lumen. Un cuvânt de salut a adresat celor prezenți liderul ei, Antonio Sandu din România.

După prezentarea rapoartelor principale, au avut loc comunicări, discuții pe secțiuni. Bilanțul activităților desfășurate a fost făcut în cadrul unei ședințe, la finalul lucrărilor, de șeful Centrului științific în domeniul educației fizice și sportului de la USEFS, Mihai Onoi.

Congresul și-a desfășurat lucrările pentru a patra oară.