• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various USEFS a suspendat astăzi orele de studii

USEFS a suspendat astăzi orele de studii

There are no translations available.

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a suspendat astăzi, 25 septembrie, orele de studii în defavoarea unui cros de amploare.

A procedat, ca și în anii precedenți, în luna septembrie când organizează pentru  studenții și profesorii instituției crosul tradițional ”Toamna de aur”. Competiția se desfășoară tradițional în Parcul Valea trandafirilor. ”Urmărim cu această ocazie mai multe scopuri: practicarea obligatorie  a alergărilor pentru toată lumea de la USEFS, familiarizarea cu frumusețile parcului, contopirea, odată în an, cu ele, cu  natura, organizareala nivel a unei competiții, în fond, cu carcater de masă”, a declarat la deschiderea manifestării rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi.

Programul competițional prevede pentru studenți, masternați cursele de 2000 metri și ștafeta 6 cțte 800 metri. În echipă trebuie să fie 4 băieți și 2 fete de la fiecare facultate.

Câștigători au devenit: Andrei Ignatiev și Diana Loghin. La ștafeta cea mai rapidă a fost echipa facultății sport, care a fost urmată în clasament de formațiile facultăților pedagogie și chinetoterapie.

La proba ștafetă a învins selecționata masternzilor.

Concursul profesorilor s-a desfășurat pe categorii de vârstă. Ei au concurat pe distanța de o mie de metri. Câștigători au devenit: Vladimir Roșca, Diana Grecu (25-30 de ani), Maxim Gâlcă, Elena Golovco (31-35 ani), Victor Manolachi, Ina Truhin (36-40 ani), Viorel Dorgon, Carolina Moga (41-45 ani), Victor Buftea, Svetlana Bâtca (51-55 ani), Alexei Postolachi (55-60 ani), Vasile Ceban (60-65 ani), Vasile Hadjiu (până la 70 de ani) și MihailHodorojea (plus 70 de ani). Acesta a demonstrate ideina ce a coborțt de pe piedestal și un program demonstrative în forță de flotări în aplauzele celor prezenți. ”Mă simt încă tânăr, voinic”, a spus la modul cel mai serios apoi veteranul.

Competiția s-a desfășurat în cadrul manifestărilor consacrate Săptămânii europene a sportului și Zilei internaționale a sportului universitar, care a fost marcată pe 20 septembrie.