• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Maratonul de la Chișinău a desemnat câștigătorii

Maratonul de la Chișinău a desemnat câștigătorii

There are no translations available.

Maratonul de la Chișinău, desfășurat ieri pe arterele principale ale orașului,fapt ce a creat anumite dificultăți în circulația oamenilor din urbe, a desemnat câștigătorii la toate categoriile de vârstă.

Primii la start s-au aliniat sportivii cu calești. Cursa a început la ora 8:55. Participanii au alergat, la alegere, trei distanțe: 10 km, 21 km și 42 km. Esenialu în această categorie de concurs a fost participarea.

Pe primele locuri la la proba “Marathon for All” distanța 10 kilometri s-au clasat Cătălin Creangă și Nadejda Banari.

La categoria ”Marathon for All”, distanța 21 km primii la finiț au sosit Artur Radcovschi și Nadejda Dmitriuk.

La  ”Marathon for All”, distanța 42 км  cei mai buni au fost Anatolii Bardij și Natalia Sobcinskaia.

Câștigătorii pe distanța de 5 kilometri, categoria Hrbalife au devenit Roman Ciobanu și Mihaela Botnari.

La categoria 10 kilometri Race by Naturalis primele locuri au fost ocupate de Petru Chiriac și Cristina Bidiuc.

Categoria ”Half marathon by Technosoft (21 км 0975 м)” i-a desemnat câștigători pe Maxim Răileanu și Katerina Karmanenko.

La această probă au fost stabilite două recorduri ale maratonului. Maxim Răileanu a parcurs semimaratonul în o oră 6 minute și 11,9 secunde. Fosta performanță era egală cu 1:06:12.0. Katerian Karmanenko a fost cronometrată în o oră și 20 minute 43 secunde. Vechiul record era egal cu 1:20:43.0.

Competiția a creat incomodități multor locuitori și oaspeți ai capitalei. Iată reacția uneia dintre ei, Nina Dumitraș: ”Este imposibil să te deplesezi fără nervi în ajunul maratonului și în timpul desfășurării lui. Cât timp va mai dura această dezordine”. ”Mă dezic de toți cei care critică organizarea maratonului. În toate țările el se desfășoară în inima orașelor”, a spus ziaristul Miha Burciu, participant la competiție. Fostul deputat Victor Stepaniuc a lansat ideea ca pe viitor în Piața marii Adunări Naionale să se desfășoare evenimente de amplaore doar conform unei legi aprobate de Parlament.

Maratonul s-a desfășurat a cincea oară.