• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Turneul internaţional de judo „Oleg Kretsul Cup” a adunat un număr-record de participanţi

Turneul internaţional de judo „Oleg Kretsul Cup” a adunat un număr-record de participanţi

There are no translations available.

Turneul internaţional de judo ”Oleg Kretsul Cup”, desfăşurat în week-end la Sala polivalentă din capitală, a reunit un număr-record de participanţi (peste 600 de sportivi), relatează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Şcoala de judo „Oleg Kretsul” şi desfăşurat în colaborare cu Federaţia naţională de profil şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Specificul recentei ediţii a fost că a adunat un număr-record de participanţi din 15 ţări: România, Ucraina, Rusia, Marea Britanie, Germania, Georgia, Grecia, Croaţia, Franţa, Kîrgîzstan, Polonia, Bulgaria, Austria, Irlanda şi Republica Moldova. „Este un detaliu ce subliniază popularitatea judoului. Este concomitent şi un fapt că turneul se bucură de o apreciere înaltă din partea oaspeţilor”, a declarat pentru agenţie antrenorul Igor Neagu, unul dintre organizatorii competiţiei.

Turneul a fost rezervat, în premieră, pentru cadeţii mici, două categorii de vârstă (Under -11 şi Under-13). „La această vârstă este mai puţin importantă victoria. Esenţialul este participarea, acumularea experienței competiţionale”, a subliniat preşedintele de onoare al Federaţiei, Veaceslav Manolachi.

Oleg Crețul a devenit în 1996 vicecampion european la categoria de greutate până la 81 de kilograme, a participat la Jocurile Olimpice de la Atlanta (SUA) în componența delegației moldovenești. În 1997 a nimerit într-un accident rutier și și-a pierdut vederea. În continuare a reprezentat Rusia la turneele rezervate sportivilor nevăzători, devenind multiplu campion european, mondial şi olimpic. Este decorat pentru performanțele înregistrate cu diferite distincții ale Republicii Moldova şi Rusiei.