• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Boris Sava a obținut al 12-a titlu de campion mondial de veterani la lupte libere

Boris Sava a obținut al 12-a titlu de campion mondial de veterani la lupte libere

There are no translations available.

Antrenorul moldovean de lupte libere Boris Sava (62 kg), care activează în prezent în România, a devenit duminică, 13 octombrie, la Tbilisi (Georgia), pentru a 12-a oară campion mondial de veterani, au anunțat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil, relatează MOLDPRES.

Compatriotul Dumitru Popov (78 kg), stabilit în Italia, a cucerit medalia de aur în turneul de lupte greco-romane, desfășurat în capitala Georgiei.

”Am obținut un randament maximal la aceste Mondiale. Am avut doi reprezentanți și am cucerit două distincții de aur. Anul curent a fost rodnic și pentru seniori, tineret, juniori, cadeți. Remarc cu satisfacție acest lucru”, a declarat astăzi pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Dumitru Popov a devenit campion mondial a doua oară consecutiv.

Boris Sava activează actualmente antrenor al selecționatei României de cadeți. El este unul dintre cei mai buni luptători moldoveni de stil liber. În palmaresul său figurează titlurile de campion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică (Minsk, 1987), bronz la Cupa URSS (Baku, 1983), bronz la campionatul Uniunii Sovietice (Karaganda, 1985), campion al URSS de juniori (Lvov, 1980).