• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Un grup de performeri au avut o întâlnire cu liceeni din capitală

Un grup de performeri au avut o întâlnire cu liceeni din capitală

There are no translations available.

Un grup de performeri de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) au avut o întâlnire timp de două zile (joi și vineri) cu reprezentanții liceelor ”Ștefan cel Mare”, ”Miguel Cervantes” și Liceului municipal sportiv din capitală, relatează MOLDPRES.

Prima întrevedere s-a desfășurat în incinta Liceului ”Ștefan cel Mare”. În fața amatorilor sportului de la cele trei instituții școlare au luat cuvântul atleta Dimitriana Surdu, calificată a doua oară la Jocurile Olimpice, finalistă a recentului Campionat Mondial de la Doha (Qatar), proba greutate, Vadim Bunescu, campion național la judo, membru al selecționatei Republicii Moldova, Elena Mocrousov, multiplă campioană națională, maestră internațională la tenis de masă, premiantă a campionatelor României, Greciei și Turciei, concursul pe echipe, Angela Polevaia, maestră internațională, dublă campioană mondială la sambo. Fiecare dintre ei a povestit despre modul în care a ajuns să practice proba preferată, ce i-a determinat să o aleagă.

”Am încercat să mă afirm la mai multe discipline sportive. Până la urmă am ales aruncarea greutății. Sunt mulțumită de rezultatele obținute, dar doresc, firește, mai mult”, a declarat Dimitriana Surdu. ”Am rămas captivat de judo de la bun început când am luat cunoștință de această probă. Am să-i fiu fidel întreaga viață”, a spus Vadim Bunescu, care împreună cu un alt judocan, Vadim Zaharia, au prezentat în fața celor prezenți diferite procedee de luptă pe tatami.

Cu un program interesant au încântat asistența maestrele sportului la gimnastică ritmică Alexandra Skulska și Arina Doncenco. Premianții Campionatului European de juniori la lupte libere Valentin Borzin și Leomid Colesnic au prezentat asistenței un arsenal variat de procedee dintre cele mai spectaculoase. Ion Țelic, maestru al sportului la tenis-fotbal a făcut un recital de jonglări cu balonul.

În finalul manifestării două echipe de elevi și-au demonstrate forțele, măiestria în cadrul concursului ”Starturi vesele”, au fot prezentate exerciții demonstrative la diferite probe sportive.

Bilanțul întâlnirii a fost făcut de un juriu ales în acest scop, iar a doua zi la USEFS și-a desfășurat lucrările simpozionul științific ”Promovarea valorilor sportului național în comunitatea școlară” la care au participat și reprezentanții celor trei licee.Proiectul a fost transpus în fapt cu suportul Agenţiei Naţionale Cercetări şi Dezvoltare şi cofinanţat de Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.