• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Simona Halep o va înfrunta pe Garbine Muguruza la Australian Open

Simona Halep o va înfrunta pe Garbine Muguruza la Australian Open

There are no translations available.

Simona Halep, loc 3 WTA, o înfruntă pe Garbine Muguruza, loc 32 WTA, într-o semifinală incendiară la Australian Open 2020, mâine, de la ora 06:30.

Va fi, foarte probabil, cel mai dificil meci pentru Simona, în condițiile în care Muguruza, dublă campioană de Grand Slam, pare în revenire de formă și e genul de jucătoare care se concentrează extraordinar în turneele de două săptămâni.

Duelul dintre Simona Halep și Garbine Muguruza, transmis de Eurosport, este unul al stilurilor contrastante: înălțimea și forța verus agilitatea și construcția de cealaltă. Românca a avut unele probleme atunci când vine vorba despre astfel de jucătoare, care lovesc puternic.

Când Muguruza e în zonă, când servește bine și ia mingea repede, direcționând-o tare și decisiv, puține adversare îi pot face față. Poate confirma acest lucru inclusiv Serena Williams, poate cea mai puternică jucătoare din istorie, învinsă în minimum de seturi în finala de la Roland Garros 2016 de iberică. Sau Venus Williams, pe care a depășit-o în ultimul act de la Wimbledon în 2017.

Însă, dacă Simona Halep poate citi corect serviciul și returna eficient, poate prelua controlul schimburilor, deveni agresivă și o poate depăși pe Muguruza, așa cum a făcut-o în ultima lor întâlnire, la Roland Garros în 2018.

Dintre cele cinci întâlniri de până acum, Simona Halep a câștigat două, ambele au fost pe zgură, la Stuttgart în 2015 și la Roland Garros, în semifinale, unde a făcut un meci perfect în fața ibericei pe care a dominat-o de la un cap la altul al partidei.

Pe hard, cele două s-au confruntat de trei ori, cu ultimul duel având loc în 2017, în finala de la Cincinnati, când Simona s-a blocat pur și simplu și a cedat partida cu 1-6, 0-6.

De atunci Garbine și Simona au trecut prin transformări și prin experiențe care le-au făcut să privească tenisul diferit. Pentru Halep a fost un drum în sus, cu atingerea numărului 1, cu trofeele de Grand Slam, în timp ce pentru Muguruza a fost mai mult în jos, cu alunecare în clasament, cu dubii și căutări.