• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Vasile Stângă, omul care a adus Bingo în România, dezvăluie câți bani a făcut cu jocul

Vasile Stângă, omul care a adus Bingo în România, dezvăluie câți bani a făcut cu jocul

There are no translations available.

Vasile Stângă, unul dintre cei mai mari handbaliști români, a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu", emisiune transmisă în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO.

Campion al României de 10 ori, medaliat de două ori cu bronz la Jocurile Olimpice, câștigător al Supercupei Mondiale, cel mai bun inter stânga din lume și golgeter al Campionatului Mondial, Stângă și-a spus poveștile. Selecționat de 4 ori în echipa lumii, acesta a marcat 1.414 goluri pentru echipa României fiind pe locul 1 în clasamentul all-time.

Finalul carierei l-a prins pe Stângă în Spania, acolo unde juca pentru Valencia. „Spania pentru mine a fost a doua casă. Poporul ălă iubește sportul. M-am simțit apreciat, am fost un idol. Valencia este un oraș fantastic, superb. Țin minte că la 35 de ani m-am accidentat la un meci în Germania.

Meciul care mi-a pus capăt carierei. Mi-au pus piciorul în ghips, iar președintele echipei nu știa cum să mă scoată din casă să facă o masă mare. Nevastă-mea îmi tot spunea să ieșim, să nu știu ce. Am acceptat până la urmă și-am mers pe malul mării, la restaurantul La Marcelina", a spus Stângă.

"În Spania, pe vremea aia, în 1989, aveam salariu de 100.000 de dolari pe an. În al doilea an, 110.000, și în al treilea, 120.000!"

Vasile Stângă

VASILE STÂNGĂ POVESTEȘTE CÂT A FĂCUT CU JOCUL DE BINGO ÎN ROMÂNIA

Vasile Stângă a dezvăluit cum a reușit să aducă jocul de Bingo în România:

„La masa de adio au venit 200 de persoane, a fost o despărțire fantastică, dar n-am vrut să rămân în Spania. România e țara mea aici vreau să trăiesc.

Când le-am zis că mă întorc acasă, președintele lor de-atunci mi-a zis: «OK, hai să te duc undeva». Și m-a dus într-un Bingo. «Uite, am putea deschide unul în România!». La noi nu exista așa ceva. Când am văzut despre ce e vorba... Să vinzi cartoane, să joci și să iei bani. Doamne, românul e jucător și merge! Așa am adus Bingo în România".

VASILE STÂNGĂ: „GUVERNANȚII S-AU SPERIAT ȘI NE-AU INTERZIS"

Jocul a prins, dar fostul handbalist a avut și probleme: „Am făcut inclusiv televizat la Antena 1. A durat vreo doi ani, pentru că nu ne-a mai lăsat Loteria Națională. Era o concurență mare! A fost o perioadă de boom. Am ajuns inclusiv la CNN, pentru că loteria ne sabota, nu ne mai dădea biletele care se tipăreau doar la ei. A venit lumea în față la Bingo, cozi imense, un fel de grevă. Ne-au făcut bandiți și hoți, dar era treaba Loteriei. Guvernanții s-au speriat și ne-au interzis. Eu eram doar asociat aici și aveam zece la sută din acțiunile firmei. Cam vreo 500.000 de euro am luat eu!".