• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Ion Țiriac: „Ce e «DDB»? Dau niște bani și vor o bomboană? Nu fac caritate cu Dinamo!”

Ion Țiriac: „Ce e «DDB»? Dau niște bani și vor o bomboană? Nu fac caritate cu Dinamo!”

There are no translations available.

DINAMO // Ion Țiriac (80 de ani), unul dintre cei mai bogați afaceriști din România, a vorbit despre condițiile în care ar investi în „Ștefan cel Mare”, dar și despre provocarea fanilor din proiectul socios „DDB”, care l-au invitat pe Țiriac să se alăture donațiilor.

„Nu știu ce e «Doar Dinamo București». Asta înseamnă că mă închid undeva pe Ștefan cel Mare și nu mai ies de acolo? Probabil că e vorba de logo-ul lor (...), chiar nu ştiu detalii. Nu m-a excitat niciodată să devin acționar al unui club de fotbal. De ce? Pentru că sunt singurul român din țara asta ca nu se pricepe la fotbal. Adică toți românii, de la A la Z, se pricep la fotbal, doar eu nu mă pricep. Am spus-o sus și tare. Să se ducă la Hagi, la Petrescu, la cei care se pricep.

Gestul suporterilor este în regulă, dar ce înseamnă 10 la sută din acțiunile lui Dinamo? Eu nu știam că Dinamo e pe Bursă. E pe Bursă? Dacă nu e scoasă la Bursă, ce fel de acțiuni sunt? De unde le iau? Le iau pe stradă, le iau în buzunar?

Probabil că au dat niște bani și vor înapoi o bomboană, ceva, ca să fie parte din asta. Cu tot respectul că au făcut 100.000 de euro, dar, din câte știu eu, un club costă milioane și milioane de euro în fiecare an. Nu îmi dau seama cum cumpără 10 la sută din acțiuni cu 100.000 de euro”, a declarat Țiriac, potrivit Prosport.

ION ȚIRIAC: „NU ȘTIU CE ȘANSĂ MI-A DAT DINAMO”

Ion Țiriac a comentat mesajul pe care l-a primit din partea dinamoviștilor, unul în care fanii „câinilor” au apelat la sentimentele fostului tenisman pentru clubul sportiv la care a fost legitimat în tinerețe.

„Nu știu ce șansă mi-a dat Dinamo în tinerețe. Mi-a dat o șansă să fiu milițian, care e în regulă și am respectat-o! Și azi sunt foarte mândru că am fost milițian, dar șansa mi-am făcut-o eu, cu mâinile mele.

Deci, despre ce e vorba? Despre caritate? Fac caritate în fiecare zi a vieții mele! Dar nu cred că la fotbal e vorba de caritate. (...) Foarte frumos din partea lor că se gândesc la mine”.

„După câte știu eu, clubul Dinamo are vreo 8 milioane datorii. Eu nu mă pricep, citesc și eu printre liniuțe. Asta e datoria? Dacă nimeni nu știe cât este exact, înseamnă că e mult mai mare” - Ion Țiriac

FANII LUI DINAMO, PROVOCARE PENTRU ION ȚIRIAC!

Suporterii din Peluza Cătălin Hîldan au strâns deja 100.000 de euro și au cumpărat 10% din acțiunile lui Dinamo și nu se opresc aici.

Aceștia vor să se implice mai mult în club și au lansat o provocare pentru Ion Țiriac, fostul sportiv al lui Dinamo, pe care-l așteaptă să se alăture programului „Doar Dinamo București”.

„Dacă Dinamo ți-a dat o șansă în tinerețe, acum e timpul să-i dai și tu o șansă lui Dinamo. Mr. Țiriac, ai fost provocat de suporteri!”, a fost mesajul celor din PCH. Aceștia îi cer lui Țiriac să devină membru DDB și să plătească 48 sau 1948 de euro.