• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Oaspeţii au dominat la memorialul de lupte libere „Tudor Jubârcu”

Oaspeţii au dominat la memorialul de lupte libere „Tudor Jubârcu”

There are no translations available.

Oaspeţii au ocupat opt locuri întâi la memorialul de lupte libere „Tudor Jubârcu”, rezervat juniorilor şi cadeţilor, care s-a desfăşurat la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS), au informat surse din cadrul Federaţiei naţionale de profil, relatează MOLDPRES.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Manvel Khndzrstzan (57 kg), David Gevorgyan (74 kg), Novik Aghabalyan (79 kg), Sergey Sargsyan (92 kg), Lyova Gevorgyan (97 kg), Martin Simonyan (125 kg), toţi din Armenia, Denis Solovei (65 kg, Belarus), Islam Kartoev (86 kg, Federaţia Rusă).

Gazdele şi-au adjudecat o singură victorie, la categoria de greutate până la 70 kilograme. Învingător a devenit Vasile Diaconu de la Universitatea de Stat din Moldova.

Sportivii moldoveni şi-au luat revanşa în turneul rezervat cadeţilor. În cadrul acestuia, câştigători au fost desemnaţi Dionisie Cernelea (51 kg), Constantin Chirilov (55 kg), Ion Marcu (65 kg), iar un grup de coechipieri au devenit premianţi. „A fost o competiţie la care au participat loturi din opt ţări: Italia, Macedonia, Rusia, Ucraina, România,  Belarus, Armenia, Moldova. Selecţionata Armeniei a fost, pe merit, cea mai puternică”, a declarat astăzi pentru agenţie arbitrul Alexei Postolache, lector la USEFS.

Turneul a reunit aproximativ 200 de luptători şi s-a desfăşurat pentru a treia oară. Competiţia a avut loc cu sprijinul financiar al Direcţiei municipale de învăţământ, tineret şi sport, Federaţiei Moldoveneşti de Lupte, a elevilor antrenorului Tudor Jubârcu.