• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various În România vor fi redeschise, gradual, mai multe discipline sportive

În România vor fi redeschise, gradual, mai multe discipline sportive

There are no translations available.

În România vor fi redeschise, gradual, mai multe discipline sportive, a declarat miercuri, 13 mai, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Tineretului și Sportului din această țară, Ionuț Stroe, relatează MOLDPRES.

"Sportul se reia treptat după 15 mai, vrem să redeschidem cât mai multe discipline sportive", și-a început discursul oficialul care a vorbit și despre ce se întâmplă cu fotbalul. El a  dezvoltat subiectul și a lăsat să se înțeleagă că sporturile de echipă vor mai avea de așteptat.

"Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive, dar o vom face gradual şi cu multă precauţie. Totul este calculat, anticipat, nu la mica înţelegere sau după ureche. Am pregătit împreună cu Ministerul Sănătății cadrul în care se va face sport după 15 mai, el va fi analizat din două în două săptămâni", a continuat Stroe și a evidențiat disciplinele în care se va relua pregătirea.

De pe 15 mai în România se vor relua mai multe sporturi în aer liber şi individual. Aeronautica, alpinismul, atletismul, probele de alergare, automobilismul, kaiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, motociclismul, tenisul - proba de simplu, tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală".

În cazul în care disciplinele sportive enumerate mai sus sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, aceste baze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: Bazele să fie împrejmuite, fiecare punct de acces al bazei să fie păzit, să se facă triajul epidemiologic al participanţilor la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale la intrarea în bază, accesul să fie permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia, accesul spectatorilor în bazele sportive nu este permis. Prin excepţie, minorii pot avea ca însoţitor o singură persoană adultă.

Nu va fi permis accesul public la spaţiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ, e permisă funcţionarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare şi a cafelei, iar conducerea bazei sportive are obligaţia de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat, fiecare bază va avea asigurată cel puţin o cameră suplimentară (spaţiu de izolare), care să nu comunice cu celelalte spaţii definite, pentru cazul în care o persoană prezintă în timpul antrenamentului/al lucrului simptomatologie COVID-19.

În Republica Moldova au, deocamdată, dreptul la antrenamente doar membrii echipelor naționale, care sunt obligați să respecte rigorile antiepidemiologice împotriva coronavirusului.