• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Multiplul campion național și campion mondial la sambo Vladimir Mihalachi a împlinit 70 de ani!

Multiplul campion național și campion mondial la sambo Vladimir Mihalachi a împlinit 70 de ani!

There are no translations available.

Multiplul campion național la sambo, campion mondial de veterani, fost șef al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, Vladimir Mihalachi își sărbătorește astăzi, 16 iunie, a 70-ea aniversare a zilei de naștere, relatează MOLDPRES.

A început s-o marcheze într-o atmosferă de lucru, la serviciu, într-un cadru modest, doar cu prietenii cei mai apropiați, fiind directorul întreprinderii ”Politica de facto”. Despre tinerețe, sport, sambo își amintește cu mare plăcere. În special despre finalele, meciurile decisive pentru titlul de campion republican cu maestrul sportului Vladimir Tâncovan, care apăra culorile sportive ale Asociației ”Moldova”. El reprezenta Asociația Dinamo. ”Săreau scântei pe salteaua de concurs la meciurile noastre, iar spectatorii, antrenorii erau numai emoții, nervi. Al meu – Petru Gherghi. Al lui Tâncovan – marele Andrei Doga, care niciodată în viață nu se împăca cu înfrângerile elevilor săi. Uneori, partidele se încheiau și cu scandaluri”, povestește omagiatul.

Maturitatea, abandonul sportului de performanță are o alură distinctivă succintă, de asemenea interesantă. ”13 ani am activat în Districtul militar din Riga. Apoi am fost șeful serviciului pază al Ambasadei Uniunii Sovietice în Etiopia. Îmi surâdea în continuare o carieră frumoasă, dar am dorit mult, odată cu ”perestroika” să revin în Moldova mea dragă și nimeni nu m-a putut reține”, se confesează Vladimir Mihalachi.

 

Aproximativ 4 ani a fost șef-adjunct al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”. Timp de 6 ani a exercitat funcția de șef al clubului (1996–2002). ”A avut un respect deosebit față de oamenii profesioniști, disciplinați, pasionați de sport și i-a susținut mereu”, a subliniat în mesajul de felicitare adresat Antrenorul Emerit la box Petru Caduc, și el dinamovist. ”Multă, multă sănătate în continuare”, i-a urat astăzi actualul șef al CSC Dinamo, Ion Bucur, înmânându-i un cadou special, cu emblemă dinamovistă.

Vladimir Mihalachi s-a născut pe 16 iunie 1950 la Chișinău într-o familie de muncitori. Este de 11 ori campion național la sambo, campion mondial de veterani (2000, Malta).  Este deținător a circa 20 de distincții guvernamentale ale Uniunii Sovietice și Republicii Moldova, inclusiv ”Meritul Militar”, ”25 de ani ai Poliției de Frontieră”. Este președintele Federației naționale de lupte universal. Maestru internațional. Antrenor Emerit.