• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dayana Yastremska i-a luat apărarea lui Novak Djokovic

Dayana Yastremska i-a luat apărarea lui Novak Djokovic

There are no translations available.

Jucătoarea ucraineană de tenis Dayana Yastremska, numărul 25  mondial, i-a luat apărarea lui Novak Djokovic după ce llderul mondial din tenisul masculin a fost criticat în termeni duri de foarte multe persoane, inclusiv de fanii echipei Hajduk Split, după ce acesta s-a infectat cu coronavirus, relatează MOLDPRES.

Întrecerea organizată de tenismanul sârb, Adria Tour, în Serbia și Croația a dus la infectarea mai multor persoane, precum Grigor Dimitrov, Borna Coric, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată. De asemenea, şi soţia lui Novak Djokovic, Jelena, au fost depistaţi pozitiv.

Jucătoarea ucraineancă spune că este conștientă de cât de periculoasă este pandemia de coronavirus și de efectele sale, însă ea este de părere că libertatea aparține fiecărui individ în parte, iar Djokovic nu ar trebui criticat.

"Sunt afectată și deranjată de situația apărută în jurul organizării turneului Adria Tour din Serbia. Organizatorii și jucătorii s-au trezit sub o presiune imensă. Cumva este scos din vedere faptul că această competiție a avut loc în conformitate cu normele și reglementările țării. Știu că pericolul este unul foarte mare și invizibil. Totuși, sunt perfect conștientă că trăim într-o epocă a democrației, unde fiecare poate lua deciziile proprii și să fie cine vrea. Nu aș fi fost o jucătoare de tenis astăzi dacă nu am fi obținut libertatea acum 29 de ani în țara mea. Fiecare are dreptul la alegere și la responsabilitatea personală. În această situație, oricine s-ar fi putut infecta", a scris Yastremska, pe Instagram.

În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate şi participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Cup, cât şi la Zadar. La primul turneu, de la Belgrad, spectatorii din tribune nu au păstrat distanţa socială şi nu au purtat măşti. Jucătorii s-au îmbrăţişat pe teren, iar Djokovic a postat apoi fotografii cu o petrecere a jucătorilor după meciuri.

Dayana Yastremska a cucerit până în prezent trei turnee WTA: Hua Hin 2019, Strasbourg 2019 și Hong Kong 2018.