• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Djokovic, criticat de Navratilova: "A fugit!"

Djokovic, criticat de Navratilova: "A fugit!"

There are no translations available.

Liderul mondial a lovit-o cu mingea în gât  la US Open pe Laura Clark, o femeie arbitru de linie, motiv pentru care a fost exclus din competiţie.

Sârbul nu s-a prezentat la conferinţa de presă. După acest incindent, sportivul a urcat într-o maşină şi a părăsit în grabă complexul de la Flushing Meadows.

Atitudinea lui Djokovic a fost aspru criticată de legendara Martina Navratilova.

"Pentru mine, e ca şi cum te-ai despărţi de iubită printr-un email. Se face faţă în faţă. OK, Djokovic a comis o greşeală, a avut un moment de rătăcire. Dar apoi, a avut tot timpul să se gândească la tot ce s-a întâmplat şi a fugit!

Nu a avut curajul să apară în faţa presei şi să vorbească despre asta. E ca şi când îţi ceri scuze fără să-ţi ceri scuze de fapt. Da, bineînţeles, îi pare rău pentru ce a făcut, dar trebuie să stea şi să discute cu jurnaliştii", a declarat fosta mare campioană, care are 18 titluri de Grand Slam în palmares.

Şi Tim Henman a comentat pe marginea faptului că Novak Djokovic nu s-a prezentat la conferinţa de presă.

"Din păcate, îşi agravează eroarea. Ar trebui să facă faţă, să-şi ceară scuze şi să accepte că a greşit. Fugind, face ca asta să dureze mai mult", a comentat Tim Henman.

Pentru că a fost descalificat de la US Open, Novak Djokovic a pierdut toate cele 180 de puncte acumulate la această ediţie a turneului american. De asemenea, sârbul a pierdut şi toată suma care i se cuvenea pentru parcursul din acest an, de la Flushing Meadows - 250.000 de dolari (n.r. pentru calificarea în optimi).

Pentru că nu a mers la conferinţa de presă, Novak Djokovic a mai fost amendat cu 7.500 de dolari. De asemenea, pentru comportament neprofesionist, liderul ATP a mai fost sancţionat cu 10.000 de dolari.

În total, greşeala comisă l-a costat pe Novak Djokovic 267.500 de dolari.