• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Dublu recordman mondial, pedepsit de federație pentru că și-a înșelat soția

Dublu recordman mondial, pedepsit de federație pentru că și-a înșelat soția

There are no translations available.

Un înotător japonez, dublu recordman mondial, și-a înșelat soția, însă cea care l-a pedepsit a fost Federația. Daiya Seto a fost suspendat de Federația Japoneză de Natație până la finalul anului, însă interesant este că el nu mai are voie nici măcar să se antreneze oficial în această perioadă.

Totul pentru că înotătorul de 26 de ani a fost surprins pe camerele video în timp ce intra într-un hotel alături de amantă.

În cultura și educația niponă, orice persoană publică, inclusiv sportivi, actori, sau muzicieni, trebuie să aibă un comportament exemplar și în afara domeniului său de activitate.

Altfel, orice abatere este sever sancționată. Astfel, dacă Daiya Seto mai vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2021, trebuie să se pregătească pe cont propriu.

Seto este deținătorul a două recorduri mondiale, la 200 de metri fluture și la 400 de metri fluture.

Jocurile Olimpice au fost amânate din 2020 până în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Ele se vor disputa astfel în perioada 23 iulie - 8 august 2021, chiar în țara natală a lui Seto, Japonia, astfel că rușinea de a nu participa ar fi una mare pentru el și pentru națiunea sa.