• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Simona Halep: „Am în jur de patru hernii!”

Simona Halep: „Am în jur de patru hernii!”

There are no translations available.

Simona Halep (29 de ani) spune că suferă de probleme fizice care par greu de imaginat, în condiţiile în care este una dintre cele mai mobile jucătoare de tenis din circuit!

Simona nu poate suporta ideea de a se retrage în timpul unui turneu, însă a fost nevoită să experimenteze pe propria piele astfel de momente. Asta pentru că durerile pe care le resimte uneori sunt chinuitoare.

Halep a vorbit despre cel mai greu moment al carierei, mărturisind totodată că are nu mai puţin de patru hernii: „Cel mai greu moment din cariera mea a fost când a trebuit să abandonez un meci din cauza durerilor! Mai bine nu intru pe teren, decât să intru și să mă opresc. Se întâmplă să intri cu durere de 2 în teren (n.r. pe o scara de la 1-10), iar după câteva game-uri să ajungi la 8; nu mai poți să controlezi și te oprești. E frustrant, e cumplit!

 

La 17 ani am avut prima problemă la spate și mi-au spus că sunt cea mai tânără pacientă cu hernie de disc. Am în jur de patru hernii, nu sunt ușor de gestionat, din 2008 am făcut exerciții zi de zi, a trebuit să îmi recuperez foarte bine mușchii de lângă coloana vertebrală că să îmi ţină discurile în aceeași linie. Cu bătăturile am avut de tras când eram copil, aveam carne vie și trebuia să joc meciuri”, a spus Simona în documentarul „3 mm” transmis de Pro TV.

Simona Halep a ajuns la vorba lui Rafael Nadal, marele campion spaniol care a făcut o declaraţie cu care constănţeanca rezonează:Țin minte cum a zis Nadal odată: ”E anormal să nu mă doară ceva. Permanent avem o durere, e foarte greu, pentru că ți se duce în creier, parca te înțeapă, simți un cuțit în spate, în inimă, în cap, simți o senzație ciudată.

E un sport solicitant, rotațiile pe care noi le avem în tenis sunt foarte riscante pentru coloană, fiindcă nu poți să controlezi viteza cu care te răsucești sau modul în care te întinzi după o minge”, a mai declarat ocupanta locului 2 mondial despre sacrificiile pe care le cere tenisul de performanţă.