• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Un sfîrîiac despre Ilie Năstase

Un sfîrîiac despre Ilie Năstase

There are no translations available.

Ilie Năstase (74 de ani) admite că a trăit momente fabuloase la Wimbledon, turneu la care era aşteptat de peste 50 de domnişoare, dar respectivele nu îl întâmpinau pentru a-i face curte, ci pentru a obţine un simplu autograf de la el.

Năstase recunoaşte că avea şi admiratoare care îi dădeau târcoale, însă şi-a păstrat o conduită profesionistă în ciuda tentaţiilor. Românul spune că, în caz contrar, nu putea câştiga 83 de titluri (64 înregistrate) de-a lungul carierei.

Ilie Năstase a reacţionat după ce Simona Halep (29 de ani) a spus, într-un interviu acordat lui Andi Moisescu, că fostul tenismen era aşteptat de 50-60 de domnişoare după meciuri: „Asta se întâmpla la Wimbledon! E o tradiţie foarte veche să vină cu şcoala acolo. Fiecare cu câte un carneţel de autografe şi cum văd pe cineva cunoscut, îi iau autograf. La ei e o tradiţie cu cartea de autografe.

Dar vorbim de fete care veneau cu şcoala. Cu admiratoarele nu ma întâlneam după meci, alea veneau, se uitau la meci şi plecau. Eu trebuia să merg la duş, apoi la interviuri. În timpul turneelor nu mă duceam cu femei, doar nu eram nebun! Altfel mai câştigam eu atâtea turnee?”, a declarat Ilie Năstase pentru ProSport.

Ilie Năstase a triumfat la Roland Garros şi US Open, dar locul în care s-a simţit cel mai iubit a fost Wimbledon! Românul avea un adevărat fan club la Londra, suporterii săi făcând adevărate sacrificii pentru a-l urmări pe viu: „Am avut şi un fan club acolo, la Londra. Veneau şi mă susţineau la meciuri, dar veneau foarte organizaţi acolo, cu şcolile. Bine, cei de la Wimbledon îi lăsau să intre gratis dacă veneau cu şcoala, iar ceilalţi stăteau la coadă de la 5 dimineaţa să prindă bilet.

Înainte, tribunele din lateral erau în picioare, ca şi la fotbal, iar un bilet costa o liră. Şi stăteau în picioare de la amiază până noaptea, când se terminau meciurile. Asta era tradiţia, după aia au băgat scaune”, şi-a mai amintit Ilie Năstase. „Ilie… A fost mult mai mult decât ce se întâmplă cu mine. Din ce îmi povesteşte, se strângeau câte 50-60 de domnişoare şi îl aşteptau la ieşirea din teren. Este ceva wow!”, a spus Simona recent.