• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Jucătoarele de tenis care s-au îmbogăţit în 2020

Jucătoarele de tenis care s-au îmbogăţit în 2020

There are no translations available.

Asociaţia Tenisului Feminin (WTA) a dat publicităţii un clasament al câştigurilor obţinute din premii în anul 2020. Simona Halep se află pe 6, un loc neaşteptat ţinând cont că până acum era obişnuită cu cele mai mari câştiguri.

Simona Halep, a doua jucătoare din clasamentul mondial, se află abia pe locul 6 în clasamentul premiilor câştigate în tenisul feminin din 2020. Asta pentru că Halep a disputat un număr redus de turnee în sezonul recent încheiat.

Simona a strâns 1,93 milioane de dolari în 2020, dar nu a prins Top 5! Jucătoarea cu cei mai mulţi bani câştigaţi din premii în actuala stagiune este Sofia Kenin (SUA): 4,3 milioane de dolari.

Simona Halep se află pe locul 6 în topul jucătoarelor de tenis care au adunat cei mai mulţi bani din premii în 2020! Românca este devansată de următoarele sportive: Garbine Muguruza (Spania) – 1,94 milioane de dolari, Victoria Azarenka (Belarus) – 1,99 milioane de dolari, Iga Swiatek (Polonia) – 2,26 milioane de dolari, Naomi Osaka (Japonia) – 3,35 milioane de dolari, şi Sofia Kenin (SUA) – 4,3 milioane de dolari.

Sumele câştigate de Halep din premii, per total, sunt însă mult mai impresionante! Simona a depăşit pragul de 37 de milioane de dolari câştigate din sportul alb în întreaga carieră, aflându-se pe locul 4 la acest capitol. În clasamentul all time al premiilor, primele trei poziţii sunt ocupate de: Serena Williams (SUA) – 93, 6 milioane de dolari, Venus Williams (SUA) – 41,95 milioane de dolari, şi Maria Şarapova (Rusia) – 38,77 milioane de dolari.

Novak Djokovic, lider în topul comun al câştigurilor din premii în sezonul recent încheiat

Revenind la sezonul 2020, Novak Djokovic, cu 6,5 milioane de dolari, ar fi lider într-un top comun ATP/WTA al câştigurilor din premiile obţinute la turneele din 2020! Sârbul este urmat de Dominic Thiem (Austria) – 6 milioane de dolari, şi Sofia Kenin – 4,3 milioane de dolari.

Simona Halep nu a pătruns în Top 10 al premiilor adjudecate atât în tenisul feminin, cât şi în circuitul ATP din 2020! Cu siguranţă că numele Simonei s-ar fi regăsit în clasamentul respectiv, dar constănţeanca a absentat de la mai multe turnee din cauza pandemiei de coronavirus.