• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Trei luptători moldoveni vor deveni campioni ai Germaniei

Trei luptători moldoveni vor deveni campioni ai Germaniei

There are no translations available.

Trei luptători moldoveni vor deveni la finele acestei săptămîni campioni ai Germanei pe echipe, iar alți trei – vicecampioni.

Vor  urca pe prima treaptă a podiumului de premiere  Ghenadie Tulbea, Petru Ianulov, Nicolae  Ceban de la clubul ASV Nendingen sau Alexandru Chirtoacă, Anatol Guidea și Donior Islamov de la formația SV Germania Weingarten urmează să se decidă în meciul retur dintre finalistele bundesligii.

Prima partidă finală disputată în week end la arena Geisingen în prezența a 2500 de spectatori s-a încheiat la egalitate (12-12).

Ghendie Tubea, Petru Ianulov, Nicolae Ceban, Donior Islamov și Anatol Guidea au repurtat victorii în meciurile desfășurate. Foarte comentată de experți pe site-ul de profil al Federației Germane este, în special, întîlnirea de greco-romane cîștigată de Donior Islamov (61 kg), care l-a învins pe Baris Diksu în primele secunde. ”A pus pe jăratec gazdele după această victorie obținută înainte de expirarea timpulul regulamentar, fixîndu-și adversarul pe omoplați și obținînd astfel și un bonus care va fi luat în calcul la ora bilanțului final”, subliniază portalul.

Toate cele 2500 de bilete la meciul retur au fost deja vîndute.

Anatol Guidea (38 de ani) este cel mai longeviv luptător moldovean de stil liber în actualitate. El este originar din Vărzărești (Nisporeni), a absolvit Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv. Este vicecampion mondial de cadeți (Duisburg, 1993), ocupant al locului patru la Europenele de juniori (Witen, 1994), vicecampion european de tineret (1997, Istanbul).

Din 2000 a reprezentat Bulgaria pe arena internațională. Este campion european de seniori (2003, Riga), medaliat cu bronz la Europenele de la Moscova (2006), vicecampion mondial (Baku, 2007), bronz la Europenele din Finlanda (Tampere, 2008). Triplu campion al bundesligii Germaniei cu cluburile Luchenvalder, Aalen, SV Weingarten. A mai evoluat în 4 finale ale bundesligii. La Aalen nu a suferit nicio o înfrîngere timp de trei ani consecutiv. În campionatul Germaniei a susținut circa 150 de meciuri și a cedat doar în aproximativ zece dintre ele.