• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Alexia Savinova, o speranță a natației moldovenești

Alexia Savinova, o speranță a natației moldovenești

There are no translations available.

Dinamovista Alexia Savinova în vîrstă de 10 ani a cucerit trei medalii la turneul internațional de natație, rezervat cadeților, desfășurat în orașul Konia (Turcia), a informat  antrenoarea Galina Tereșcenco.

Tînăra performeră a sosit a doua la finiș pe distanța 100 metri, proba spate și a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la cursa de 100 metri și ștafeta 4x50 metri, stil liber. ”Acestea-s primele mele distincții obținute la concursuri internaționale. În total am adunat, luînd în calcul și evoluțiile de pe arena interna, deja 26 de medalii. La ediția din anul curent a campionatului național m-am învrednicit de trei titluri supreme”, a declarat premianta, care-i elevă în clasa a patra a Liceului Teoretic ”Titu Maiorescu” din capitală.

”Practică înotul de trei ani. Este foarte talentată. Sper mult să îmbunătățim pe viitor timpii la toate stilurile de înot: spate, fluture, liber, bras. Apoi vom decide la ce probă se va specializa. Părerea mea este că Alexia Savinova poate deveni o mare campioană”, a opinat Galina Tereșcenco.

Alexia Savinova a primit în dar de la șeful CSC ”Dinamo”, Arcadie Bostan o cutie de confete ”Lapte de pasăre”, fiind felicitată pentru performanțele înregistrate și de președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi.

Cea mai bună performanță în natația moldovenească a fost stabilită de dinamovistul Iurie Bașkatov, care-i campion al Uniunii Sovietice, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Seul, ștafeta 4x100 metri, stil liber.