• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Aproape un milion de bilete vîndute pînă acum la meciurile de la CM de rugbi

Aproape un milion de bilete vîndute pînă acum la meciurile de la CM de rugbi

There are no translations available.

Aproape un milion de bilete pentru meciurile din cadrul Cupei Mondiale la rugbi din Anglia, din acest an, s-au vîndut pînă acum, potrivit site-urilor internaționale sportive de specialitate, consultate de AGERPRES.

Din momentul punerii lor în vînzare, pe site-ul competiției, în septembrie 2014, s-au vîndut 950.000 de bilete într-o singură lună, însă cererea este uriașă, astfel încît organizatorii au decis, la sfîrșitul lunii aprilie, suplimentarea lor cu încă 25.000 pentru 12 partide din cadrul grupelor. Totodată, încă 350.000 de tichete vor fi distribuite, în cursul acestei luni, prin intermediul cluburilor din Anglia și Țara Galilor. Printre partidele unde numărul biletelor a fost suplimentat se numără și meciul Italia-România, care va avea loc pe 11 octombrie pe stadionul Sandy Park din Exeter. Organizatorii au menționat că pentru un alt meci al naționalei noastre, cel cu Irlanda, mai este disponibil un număr limitat de tichete.

Alte meciuri pentru care s-a suplimentat numărul de bilete sînt: Africa de Sud-Japonia, Samoa—SUA, Scoția-SUA, Tonga-Georgia, Scoția-Japonia, Argentina-Georgia, SUA-Japonia, Tonga-Namibia, Namibia-Georgia, Africa de Sud—Samoa, Australia-Uruguay.

De altfel, în toamna anului trecut, website-ul pus la dispoziție pentru vînzare a fost blocat de numărul masiv de accesări, organizatorii precizînd atunci, pentru domolirea nerăbdătorilor, că nu se acționează după sistemul "primul venit-primul servit".

Cifrele prezentate de organizatori sînt fabuloase: au existat nu mai puțin de cinci milioane de cereri de bilete de la fani din întreaga lume pentru meciurile din grupe dar și din fazele superioare ale competiției, 2.300.000 fiind numărul total de bilete pentru turneu. Recordul este deținut momentan de cererile pentru partida din grupa A, Anglia-Australia (650.000), meci ce va avea loc pe Twickenham Stadium, ce are o capacitate de 82.000 locuri. Alte meciuri care au generat o cerere mare de bilete sînt Anglia-Țara Galilor, Noua Zeelandă-Argentina, partidele din semifinale și bineînțeles finala, un număr important de locuri fiind deja rezervate.

De pe site-ul oficial al competiției, fanii își pot achiziționa suveniruri cu echipele favorite, la mare căutare fiind tricourile All Blacks, Angliei, Australiei și cele ale RWC 2015.

Cererea de tichete în Marea Britanie este de așteptat să fie a doua, ca pondere, după cea de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, iar prețurile merg de la 15 lire sterline la 715 lire sterline pentru cele mai scumpe locuri, la finala de pe Twickenham, de pe 31 octombrie 2015, turneul începînd pe 18 septembrie, cu meciul Anglia — Fiji, pe aceeași celebră londoneză. 2,3 milioane de spectatori sînt așteptați în tribunele stadioanelor din Anglia și Țara Galilor de-a lungul Cupei Mondiale, așadar un număr mai mare față de cîți au fost prezenți la Cupa Mondială din Franța din 2007, cînd s-au înregistrat 2,2 milioane.

Cupa Mondială va contribui la economia Marii Britanii cu 1 miliard de lire sterline, potrivit unui studiu de impact comandat de Comitetul de organizare a CM. Se prevede ca acest impact să se soldeze cu o contribuție de 982 milioane de lire sterline în Produsul Intern Brut, pe lîngă aceasta existînd beneficii economice pentru cele 11 orașe care vor găzdui meciurile. Anglia se așteaptă, de asemenea, să primească mai mulți vizitatori străini decît la oricare altă Cupă Mondială, precum și să fie create 41.000 de slujbe, de-a lungul întregii țări.