• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various 86 de sportivi moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice Europene

86 de sportivi moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice Europene

There are no translations available.

86 de performeri moldoveni au îndeplinit normativele de calificare la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene, care se  vor desfășura pe 12-28 iunie la Baku (Azerbaidjan), a informat secretarul general al Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) Cristina Vasilianov.

” 86 sportivi au obținut biletele olimpice de acreditare. Ei vor concura la 12 discipline sportive. Evident, sperăm că unii dintre ei să urce pe podiumul de premiere”, a declarat oficialul.

La toate categoriile de greutate vor evolua membrii lotului național de box. ”Este primul nostru examen important al anului. Va urma apoi Campionatul European, Mondialele. Va fi greu de menținut o formă sportivă înaltă la toatee aceste trei competiții, dar ne vom strădui să fim la înălțimea cerințelor, așteptărilor”, a declarat antrenorul selecționatei Moldovei, Petru Caduc.

Potrivit președintelului CNOS, Nicolae Juravschi, campionul olimpic va fi remunerat cu 20 mii de euro. Medaliatul cu argint va primi 15 mii de euro, iar posesorul medaliei de bronz – cu 10 mii de euro. Prime vor primi și sportivii care se vor clasa pe locurile 4,5 și 6.