• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various CNOS a făcut public lotul la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene

CNOS a făcut public lotul la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene

There are no translations available.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a făcut astăzi public componența lotului care va reprezenta țara la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku (Azerbaidjan, 12-28 iunie curent), relatează MOLDPRES.

El include 86 de sportivi. Cei mai mulți dintre ei – 35 – vor concura la atletism. Cu echipe complete la toate categoriile de greutate vor fi prezente selecționatele de box și lupte libere.”Sportivii moldoveni vor evolua la 12 discipline sportive. Evident, sperăm că unii dintre ei să urce pe podiumul de premiere”, a declarat secretarul general al CNOS, Cristina Vasilianov. ”Ne vom strădui să fim la înălțimea așteptărilor”, a spus antrenorul reprezentativei Moldovei la box, Petru Caduc.

Potrivit președintelui CNOS, Nicolae Juravschi, campionul olimpic va fi remunerat cu 20 mii de euro. Medaliatul cu argint va primi 15 mii de euro, iar posesorul medaliei de bronz – cu 10 mii de euro. Prime vor primi și sportivii care se vor clasa pe locurile 4,5 și 6.

La prima ediție a Jocurilor Olimpice vor participa peste 6000 de atleți. Ei vor lupta pentru cele 239 seturi de medalii la 19 discipline sportive.