• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Victor Ciobanu a ratat medalia de bronz la Jocurile Olimpice Europene

Victor Ciobanu a ratat medalia de bronz la Jocurile Olimpice Europene

There are no translations available.

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Victor Ciobanu (59 kg) a ratat ieri obținerea medaliei de bronz la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene, care se desfășoară la Baku (Azerbaidjan).RES.

El i-a cedat în ultimul meci disputat la turneu lui Tarik Belmadani (Franța) cu scorul 1-7 și s-a clasat pe locul cinci. În acest meci a executat și procedeul prin care a devenit renumit în lumea luptelo – veverița zburătoare (salt deasupra capului adversarului și finalizare cu puncte), procedeu care i-a adus victoria în meciul cu românul V.Munteanu în turul al treilea. De data aceasta tenttaiva nu s-a încununat de succes.

Pînă la acest ultim meci el i-a învins, în ordine, pe A. Tsaryuk (Israel, 4-0), A. Manoilidis (Grecia, 4-0), V. Munteanu (România, 3-1) și i-a cedat în semifinală lui S. Daurov (Belarus, 1-3).

Coechipierul Daniel Cataraga (66 kg) a suferit înfrîngeri  în partidele disputate cu R. Ciuamev (Azerbaidjan) și D. Etlinger (Croația),  iar Igor Beșleaga (80 kg) a fost întrecut în primul meci de cehul P. Powada.

Lotul R. Moldova include 86 de sportivi. Performerii moldoveni vor evolua la 12 discipline sportive. Campionul olimpic va fi remunerat de Guvern cu 200 de mii de lei. Medaliatul cu argint va primi 150 de mii de lei, iar posesorul medaliei de bronz – 100 de mii de lei. Prime vor fi oferite și antrenorilor, dar și sportivilor care se vor clasa pe locurile 4, 5 și 6.

La prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleți din 50 de țări. Aceștia vor lupta pentru cele 239 de seturi de medalii la 19 discipline sportive. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.