• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Natalia Budu și Svetlana Saenco au șanse să urce pe podium la Baku

Natalia Budu și Svetlana Saenco au șanse să urce pe podium la Baku

There are no translations available.

Luptătoarea moldoveană de stil liber Natalia Budu (53 kg), premiantă la Europene, a obținut astăzi două victorii la prima ediție a Jocurilor Olimpice de la Baku (Azerbaidjan) și va lupta în seara zilei pentru medalia de bronz.

Adversara ei va fi Merve Kenger (Turcia). Pînă la acest meci Natalia Budu le-a învins, în ordine, pe V.Ponomarjova (Letonia), E. Dobre (România), iar în semifinală i-a cedat fostei compatrioate Angela Dorogan, care reprezintă actualmente culorile sportive ale Azerbaidjanului.

Pentru o medalie de bronz va lupta și coechipiera Svetlana Saenco (75 kg), care de asemenea a repurtat două victorii și a suferit o înfrîngere. Partenera ei de întrecere în ultimul meci va fi Yasemin Adar (Turcia).

Ceilalți coechipieri au avut evoluții modeste astăzi la Olimpiadă. Stepan Dimitrov (59 kg, taekwondo) i-a cedat în primul meci disputat (scor 7-8) lui M.Gladovic (Serbia), fiind eliminat din concurs. Mariana Cherdivară-Eșanu (lupte libere, 58 kg) a fost întrecută în primul meci de V.Kovlova (Federația Rusă). Boxerii Alexandru Rîșcan (52 kg) și Victor Ialîmov a fost declarați învinși cu sorul 0-3 în gala inaugurală a turneului. Canotoarea Natalia Gulico (5000 metri) a fost descalificată. Coechipierul Oleg Tarnovschi s-a situat pe locul cinci în finala B a cursei de 200 metri sprint.

După patru zile de întreceri cea mai bună evoluție dintre reprezentanții Republicii Moldova a avut-o luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu (59 kg), clasat pe locul 5.

Lotul moldovean la Jocurile Olimpice Europene este compus din 86 de sportivi. Performerii moldoveni vor evolua la 12 discipline sportive.

La prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleți din 50 de țări. Aceștia vor lupta pentru cele 239 de seturi de medalii la 19 discipline sportive. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.