• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Svetlana Saenco a cucerit bronzul la Olimpiada de la Baku

Svetlana Saenco a cucerit bronzul la Olimpiada de la Baku

There are no translations available.

Luptătoarea de stil liber Svetlana Saenco (75 kg) a obținut ieri medalia de bronz la prima ediție a Jocuriloe Olimpice Europene, care se desfășoară la Baku Azerbaidjan).

Aceasta-i prima distincție cucerită de delegația moldovenească la Olimpiadă. Svetlana Saenco a repurtat la turneu inițial două victorii după care a cedat în turul trei, iar în disputa pentru medalia de bronz a învins-o pe Yasemin Adar (Turcia).

Șansa de a deveni medaliată cu bronz a avut-o și coechipiera Natalia Budu (53 kg). Ea, însă, a fost întrecută în ultimul meci disputat de Merve Kenger (Turcia) și s-a clasat pe locul cinci.

După cinci zile de întreceri lotul Moldovei are în palmares o medalie de bronz și două locuri 5. Anterior pe locul cinci s-a situat luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu (59 kg).

Astăzi s-au încadrat în concurs luptătorii de stil liber, boxerii, taekwondiștii.

Lotul moldovean la Jocurile Olimpice Europene este compus din 86 de sportivi. Performerii moldoveni vor evolua la 12 discipline sportive.  Campionul olimpic va fi remunerat de Guvern cu 200 mii de lei (aproximativ cinci mii de euro). Medaliatul cu argint va primi 150 de mii de lei, iar posesorul medaliei de bronz – 120 de mii de lei. Prime vor fi oferite și antrenorilor, dar și sportivilor care se vor clasa pe locurile 4, 5 și 6.

La prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleți din 50 de țări. Aceștia vor lupta pentru cele 239 de seturi de medalii la 19 discipline sportive. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.