• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Alexandru Chirtoacă, cel mai mare succes din carieră

Alexandru Chirtoacă, cel mai mare succes din carieră

There are no translations available.

Luptătorul moldovean de stil liber Alexandru Chirtoacă (57 kg) a devenit ieri seara medaliat cu bronz la prima ediție a Jocurilor Olimpice de la Baku (Azerbaidjan).

El i-a cedat în runda inaugurală viitorului finalist Marcel Ewald (Germania) cu scorul 3-4, iar în recalificări l-a învins cu 10-0 pe Islam Islamaj (Albania) și a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Șansa de a obține bronzul a avut și Vladislav Arventii în turneul de taekwondo, dar în disputa pentru locul trei i-a cedat la limită, (0-1), în prelungiri, lui  Bonilla Gonzalez (Spania).

Astăzi vor intra în concurs luptătorii de stil liber Andrei Perpelița (61 kg), Evgheni Nedealco (70 kg), Petru Ianulov (86 kg), Andrei Romanov (125 kg), boxerii Vasile Belous (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg).

Medalia de bronz cucerită de Alexandru Chirtoacă (29 de ani) este cel mai mare succes în cariera sa. Ea-i a doua în palmaresul delegației moldovenești. Anterior o distincție de bronz  a obținut Svetlana Saenco ( lupte libere).Pe locurile 5, în afară de Vladislav Arventtii, s-au clasat Natalia Budu și Victor Ciobanu.

Lotul moldovean la Jocurile Olimpice Europene este compus din 86 de sportivi. Ei vor evolua la 12 discipline sportive. La prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleți din 50 de țări. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.