• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various APSM a ales o nouă conducere și a făcut bilanțul Olimpiadei

APSM a ales o nouă conducere și a făcut bilanțul Olimpiadei

There are no translations available.

Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) a ales astăzi o nouă conducere și a făcut bilanțul tradiționalei Olimpiade.

Adunarea ziariștilor a decis ca rolul președintelui să-i revină în următorii cinci ani lui Eduard Ciobanu. ”Am o serie de proiecte. Sper să le traduc în viață cît mai repede, să ne facem viața mai interesantă”, a declarat el. Noul șef a ales și componența executivului cu care urmează să activeze.

După încheierea scrutinului a fost făcut bilanțul celei de-a 15-ea ediții a Olimpiadei APSM, care a inclus concursuri la 11 probe: bowling, biliard, tir, tenis de masă, baschet, badminton, șah, joc de dame, tenis, fotbal și natație. Cele mai multe locuri premiante (4) le-a obținut reporterul Agenției MOLDPRES Ion Robu. Urmează în acest top Dumitru Plămădeală (3) de la site-ul football.hd.ru.

Reporterul Efim Ignat de la Moldova 1 a devenit campion la bowling, stabilind și două noi recorduri. Un alt record, înregistrat de Ivan Capsamun (site-ul sporter.md)  – jonglarea balonului cu capul, picioarele, pieptul (256 de ori) – va rămîne nedoborît, deoarece exercițiul a fost înlocuit anul curent cu lovituri de departajare la poartă de la punctul de pedeapsă. Cea mai veche performanță din istoria Olimpiadei – trei titluri de cîștigător – a fost fixată la prima ediție, în anul 2000, fiind încă neegalată.

La manifestare au fost prezenți Cristina Vasilianov, secretarul general al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Ion Florean, viceministru al Tineretului și Sportului, Marina Tauber, Octavian Vucol, Vladimir Semipeadnîi, președinți ai federațiilor naționale de tenis, baschet, tenis de masă.