• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Anatol Cîrîcu și-a încheiat cariera sportivă

Anatol Cîrîcu și-a încheiat cariera sportivă

There are no translations available.

Halterofilul Anatol Cîrîcu (94 kg) în vîrstă de 28 de ani a fost suspendat din activitate pentru dopaj pe un termen de opt ani, fapt ce semnifică că, în fond, și-a încheiat cariera sportivă.

Cu acest termen el figurează primul în lista celor opt atleți descalificați anul curent de către Federația Internațională de Haltere, dată  recent publicității.Preparatul interzis folosit de atlet este metenolona. Acesta  contribuie la creșterea masei musculare și a forței.

Anatol Cîrîcu a fost depistat pozitiv la Campionatul European din anul curent de la Tbilisi, desfășurat în luna mai, unde a cucerit medalia de bronz. El este al patrulea halterofil moldovean descalificat în ultimul timp pentru folosirea preparatelor interzise.

Cele mai bune performanțe pa arena internațională Anatol Cîrîcu le-a înregistrat în 2012 cînd a devenit campion european și a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind desemnat de Ministerul Tineretului și Sportului cel mai bun atlet al anului. El a mai obținut argintul la Europenele din 2011.