• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Oleg şi Serghei Tarnovschi, au fost răsplătiţi cu prime

Oleg şi Serghei Tarnovschi, au fost răsplătiţi cu prime

There are no translations available.

Medaliaţii la recentul Campionat Mondial de sprint la canoe şi kaiac, fraţii Oleg şi Serghei Tarnovschi, au fost remuneraţi astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă,  cu prime în sumă de 100.000 de lei fiecare, relatează MOLDPRES.

Ele au fost oferite de preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Juravschi. „Ele sînt, înmînate, în primul rînd, pentru refacerea lor după efortul extraordinar depus la Mondiale. Ambii au fost magistrali, mi-au depăşit aşteptările. Personal planificam un loc 5-6 pentru Serghei şi o calificare în finală pentru Oleg. Acum important este ca ei să-şi restabilească forţele, iar din octombrie să începem bătălia pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Visul meu este ca ei să constituie pe viitor un duet imbatabil, celebru”, a declarat oficialul.

"Ministerul Tineretului şi Sportului va oferi, conform regulamentului, primele ce se cuvin performerilor la sfîrşitul anului”, a declarat viceministrul Dragoş Hîncu, prezent la conferinţă.

„Intenţionăm ca ei să se odihnească vreo 10 zile la Antalya, apoi la Morşin sau Truskoveţ după care vom relua pregătirile de Olimpiadă”, a precizat Iacov Buhnă, preşedintele federaţiei naţionale de profil.

„A ieşit  puţin mai bine decît ne aşteptam. Acum obiectivul principal este participarea cu succes la Olimpiadă", a declarat Serghei Tarnovschi.

Oleg Tarnovschi a obţinut medalia de argint la proba 500 de metri canoe. Serghei Tarnovschi a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la cursa de 1000 de metri, îndeplinind concomitent normativul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, 2016.  Performanţele stabilite de ei constituie premiere la probe individuale în sportul moldovenesc. Performerii sînt originari din Ucraina şi au acceptat cetăţenia Moldovei în urmă cu aproximativ doi ani.

Cel mai bun canotor moldovean este Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic la canoe dublu pe distanţele de 500 şi 1000 de metri, multiplu campion mondial în pereche cu belarusul Viktor Reneiski.