• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Două seturi a luptat la egal cu înşişi David Ferrer

Două seturi a luptat la egal cu înşişi David Ferrer

There are no translations available.

Tenismanul moldovean Radu Albot a fost eliminat ieri din concurs în faza inaugurală a turneului de Mare Slam US OPEN, relatează MOLDPRES.

Albot a fost învins în patru seturi 6-4, 5-7, 1-6, 0-6 de spaniolul David Ferrer, numărul 7 mondial. Primele două seturi disputate au relevat un echilibru de forţe, iar următoarele două au demonstrat superioritatea clară a partenerului său de întrecere.

Iată cîteva dintre datele statistice ale meciului. Radu Albot a realizat doi aşi, în timp ce David Ferrer a obţinut 4. Jucătorul moldovean a comis 7 duble erori, iar rivalul său - 2. Radu Albot a obţinut 68 procente din puncte după primul serviciu, iar David Ferrer - 72 procente.

Tenismanul moldovean va evolua în continuare la proba dublu în pereche cu Ianco Tipaservic din Serbia, care a fost o perioadă numărul 8 mondial. Adversarii lor în primul tur vor fi Aleksandr Burîi din Belarus si Denis Istomin (Uzbekistan).

Radu Albot ocupă locul 85 în topul ATP. El a fost admis, în premieră, pe tabloul principal al competiţiei graţie bunelor rezultate înregistrate anul curent, fiind calificat în finalele de la patru turnee - Poznan, Calcutta, Moscova și Praga.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean. El a cîștigat în cariera sa 16 turnee la individual și 15 la dublu. În anul curent a promovat, în premieră, în top-100 mondial.