• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Urmaşii lui Valentin Guţu şi Gheorghe Cotic

Urmaşii lui Valentin Guţu şi Gheorghe Cotic

There are no translations available.

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Judo (FMJ), Andrei Golban, a adresat ieri într-o conferinţă de presă mulţumiri celor patru medaliaţi la recentele Europene de juniori, Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), sponsorilor pentru contribuţia adusă la obţinerea performanţelor, relatează MOLDPRES.

“Sînt, pur şi simplu, încîntat de rezultatele obţinute în premieră la aceste Europene. Aduc sincere mulţumiri tinerilor medaliaţi pentru efortul depus, MTS pentru ajutorul financiar acordat, sponsorilor pentru sprijinul de care am beneficiat. Sper mult să consolidăm succesele înregistrate la Mondialele din octombrie curent”, a spus oficialul.

Viceministrul MTS Dragoş Hîncu a subliniat importanţa renaşterii frumoaselor tradiţii în judo. “Judoul este o probă olimpică cu tradiţii în ţara noastră. Tinerii performeri vor beneficia de prime în sumă de 4-6 mii de lei, iar anul viitor vor avea burse lunare”, a spus viceministrul.

Lotul național de judo (juniori) a cucerit o medalie de argint și trei de bronz la recentul Campionat European de la Oberwart (Austria). Argintul i-a revenit lui Nicon Zaboroșciuc (81 kg), care a devenit după patru victorii obținute în preliminarii cîștigătorul grupei sale, în semifinală l-a întrecut pe Viktor Makhuka (Ucraina), iar în finală i-a cedat olandezului Frank de Witt.

De medalii de bronz s-au învrednicit Dorin Goțonoagă (81 kg), Cristina Budescu (48 kg) şi Denis Vieru (60 kg).

"Cu această generație de sportivi avem șansa de a relansa frumoasa istorie a judoului nostru. Sînt tineri talentați”, a declarat antrenorul lotului național de seniori Veaceslav Bacal, prezent şi el la conferinţa de presă.

Cea mai înaltă performanță în judoul moldovenesc aparține lui Victor Florescu, care este vicecampion mondial. Premianți la Europene și Mondiale au devenit Victor Bivol și Sergiu Toma. Andrei Golban este vicecampion european. În perioada sovietică Valentin Guţu a devenit vicecampion European.