• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Other sports Various Un japonez de 105 ani şi-a doborît propriul record

Un japonez de 105 ani şi-a doborît propriul record

There are no translations available.

Performanţă uluitoare în atletismul mondial. Un japonez de 105 ani şi-a doborît propriul record şi a devenit cel mai bătrîn sportiv din istorie care participă în cursa de o sută de metri. După ce a trecut linia de finiş, Hidekichi Miyazaki a sărbătorit ca Usain Bolt.

Hidekichi Miyazaki avea opt ani cînd s-a sfîrşit Primul Război Mondial şi 34 atunci cînd Japonia a fost învinsă în cel de-al Doilea Război Mondial. Totuşi, niponul nu s-a apucat de atletism în acea perioadă. Potrivit cărţii de recorduri Guiness, Miyazaki şi-a început cariera de atlet la 90 de ani.

La o zi după ce a împlinit 105 ani, japonezul şi-a doborît propriul record în cursa de o sută de metri. Hidekichi Miyazaki a participat la o competiţie din Kyoto şi a devenit din nou cel mai bătrîn sportiv care concurează în această probă. Miyazaki a trecut linia de finiş în 42 de secunde şi 22 sutimi de secunde.

"Aş fi putut să alerg cei o sută de metri mult mai rapid, deoarece am obţinut un timp de 36 de secunde la antrenament. Doctorilor nu le vine să creadă. Secretul meu este că sînt sănătos", a spus atletul Hidekichi Miyazaki.

Hidekichi Miyazaki este supranumit "Usain Bolt de Aur", deoarece sărbătoreşte fiecare finiş în stilul jamaicanului.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne nipon, Miyazaki este unul dintre cei peste 60 de mii de oameni din Japonia care are peste 100 de ani.

Sursa – PublikaTV