• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Fotbal

Fotbal

Goluri, golgheteri, spectatori la „Cupei Federaţiei” la fotbal

There are no translations available.

La turneul de fotbal „Cupa Federaţiei”, care se desfăşoară în premieră, au fost disputate în week-end meciurile etapei a treia.

Iată rezultatele înregistrate: Milsami Orhei – FC Floreşti 2-0, Dinamo-Auto Tiraspol - Sfântul Gheorghe Suruceni 2-1, Zimbru Chişinău – Codru Lozova 2-0, Petrocub Hânceşti – Sheriff Tiraspol 3-0, Speranţa Drochia – Dacia Chişinău 1-2.

Până în prezent au fost marcate 51 de goluri, informează site-ul Federaţiei de profil. În medie pe meci – câte 3.4 goluri. Golul al 50-ea a fost înscris de Ion Dragan de la Sfântul Gheorghe (Suruceni).

Trei jucători, Roman Volkov (Sfântul Gheorghe), Vadim Gulceac (Petrocub Hâncești) și Vasile Smîntînă (Milsami) au marcat câte 3 goluri și conduc în clasamentul golgheterilor.

La cele 15 meciuri jucate au fost prezenţi în tribunele stadioanelor 2300 de spectatori, în medie – câte 153 de spectatori pe meci. Cei mai mulţi spectatori (câte 300) au venit la meciurile Zimbru Chişinău – Codru Lozova și Speranța Nisporeni – Dacia Chişinău din cadrul etapei a treia.

Competiția este rezervată exclusiv cluburilor din Divizia Națională. Formațiile sunt împărțite în două grupe, a câte cinci în fiecare. Câștigătoarele grupelor vor juca finala pe 6 martie. În aceeași zi va deveni cunoscut și clasamentul final al turneului. Fondul de premiere al competiției este de 30.000 de euro. Federaţia Moldovenească de Fotbal intenționează să organizeze acest turneu cu regularitate, iar în viitor, posibil, să-l transforme în unul internațional.

 

Real Succes Chişinău, campioană naţională la fotbal feminin în sală

There are no translations available.

Echipa Real Succes Chișinău a devenit în week-end campioană națională la futsal feminin, informează surse din cadrul Federaţiei naţionale de profil.

În finala jucată la complexul sportiv “Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, echipa antrenată de Victor Greapcă a învins câștigătoarea primelor două ediţii, Agarista Anenii Noi, cu scorul 1-0. Golul victorios a fost marcat de Victoria Țurcanu în minutul 39.

În partida pentru locul trei, formaţia Şcolii Sportive din Cioburciu, GTC a învins Alga-PGU Tiraspol cu scorul general de 7-6 (5-5 în timpul regulamentar, 2-1 în urma loviturilor de departajare), la capătul unui meci spectaculos, cu răsturnări de scor. Tiraspolencele au condus cu 5-2, dar au fost egalate pe final, ca mai apoi să piardă în urma loviturilor de departajare. Golurile au fost marcate de Viorica Tonu (11), Arina Cechina (18, 39), Doina Ciobanu (35), Diana Loghin (38), respectiv Violeta Mițul (11, 13), Carolina Țabur (15, 20) și Nina Darenscaia (20). Viorica Tonu, Diana Loghin, respectiv Violeta Mițul au transformat loviturile de departajare, în timp ce Veronica Cojuhari, respectiv Alexandra Bocancea și Carolina Țabur au ratat.

Cea mai bună jucătoare a campionatului a fost desemnată Cristina Cerescu (Agarista).

Tatiana Toma (ȘS 11 – Real Succes) a fost aleasă cel mai bun portar, iar cea mai bună marcatoare a devenit Carolina Țabur (Alga-PGU), cu 15 goluri înscrise.

La cea de-a treia ediție a campionatului Moldovei la futsal feminin (senioare), care s-a desfășurat în perioada 14 decembrie 2019 – 23 februarie 2020, au participat 10 echipe. Competiția a fost organizată de Asociația de fotbal în sală din Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal.

 

Cluburile de fotbal Milsami, Petrocub și Zimbru nu au primit licența națională

There are no translations available.

Organul directiv de prima instanță din cadrul Sistemului de licențiere al cluburilor de fotbal al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a respins joi cererile cluburilor Milsami Orhei, Petrocub Hâncești și Zimbru Chișinău de a li se oferi licența națională pentru a participa la campionatul din anul curent.

”Aceste cluburi au datorii față de jucători. Acestea urmează să fie achitate într-un termen restrâns și imediat vor primi licențele naționale”, a declarat Secretarul general al FMF, Nicolae Cebotari. ”Această problemă a fost și în anii precedenți. Ea va fi rezolvată”, a spus atașatul de presă al clubului Zimbru, Emil Pisarenco.

Toate cerințele de desfășurare ale campionatului au fost respectate doar de cluburile FC Sheriff Tiraspol, Speranța Nisporeni, Dinamo-Auto Tiraspol, Sfântul Gheorghe Suruceni, Codru Lozova, FC Florești și Dacia Buiucani Chișinău.

Licența națională oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia Națională a campionatului Moldovei pe un stadion omologat de FMF. Conform prevederilor Regulamentului de licențiere al FMF, cluburile care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot ataca la Organul de apel al sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal într-un termen de 5 zile calendaristice, adică până pe data de 25 februarie curent.

 

Haaland doboară vedetele Parisului!

There are no translations available.

Borussia Dortmund a învins-o pe PSG, 2-1, în turul optimilor UEFA Champions League. Au marcat: Haaland 69', 77' / Neymar 75'

După o primă repriză fără goluri, dar cu ocazii mari la ambele porți, cele două echipe s-au descătușat în repriza a doua, când au marcat trei goluri în 9 minute. Erling Haaland, atacantul norvegian de 19 ani, a deschis scorul pentru Borussia în minutul 69, când a împins mingea în poartă din 6 metri.

PSG a egalat însă repede prin Neymar. Brazilianul a marcat din trei metri, cu poarta goală, în minutul 75. Egalitatea a durat însă două minute. Același Haaland a punctat din nou. Vârful a marcat cu un șut superb, de la 20 metri, trimițând mingea sub bara porții lui Navas.

 

19 goluri au fost marcate în prima etapă a „Cupei Federaţiei” la fotbal

There are no translations available.

19 goluri au fost înscrise în etapa inaugurală a primei ediţii a turneului „Cupa Federaţiei” la fotbal, desfăşurată sâmbătă şi duminică.

Iată rezultatele înregistrate: Petrocub Hânceşti – Zimbru Chişinău 3-0, Sheriff Tiraspol – FC Floreşti 2-2, Milsami Orhei – Speranţa Nisporeni 2-4, Sfântul Gheorghe Suruceni – Dacia-Buiucani Chişinău 2-1, Dinamo-Auto Tiraspol – Codru Lozova 3-0.

„Am decis să desfăşurăm acest turneu pentru a oferi echipelor o mai bună pregătire de campionat, care va demara în martie”, a declarat pentru mass-media secretarul general al federaţiei Moldovenești de Fotbal (FMF), Nicolae Cebotari.

În primele cinci meciuri arbitrii au arătat 17 cartonaşe galbene. Cea mai indisciplinată echipă a fost Zimbru – 4 cartonașe galbene. Arbitrii au dictat două penaltiuri, Valeriu Gaiu (Sheriff) și Andrii Yakovlev (Speranța) au înscris de la punctul cu var. Cele mai multe cartonașe galbene într-un meci – 5, au fost acordate de arbitrul Igor Boșca din Chișinău, la meciul Sfântul Gheorghe – Dacia Buiucani. La cele cinci meciuri jucate au fost prezenţi în tribunele stadioanelor 700 de spectatori, în medie – câte 140 de spectatori pe meci. Cei mai mulţi spectatori (câte 200) au venit la meciurile Petrocub-Hâncești – Zimbru și Sheriff – FC Florești.

Competiția este rezervată exclusiv cluburilor din Divizia Națională. Formațiile sunt împărțite în două grupe, a câte cinci în fiecare. În fiecare etapă, echipele din ambele grupe care au liber, vor juca un meci direct, iar rezultatul va fi inclus în clasament. Câștigătoarele grupelor vor juca finala pe 6 martie. În aceeași zi va deveni cunoscut și clasamentul final al turneului. Fondul de premiere al competiției este de 30.000 de euro. FMF intenționează să organizeze acest turneu cu regularitate, iar în viitor, posibil, să-l transforme în unul internațional.

 
Mai multe articole..