• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Fotbal Sheriff Tiraspol a devenit campioană națională la fotbal

Sheriff Tiraspol a devenit campioană națională la fotbal

There are no translations available.

Echipa Sheriff Tiraspol a devenit campioana Moldovei la fotbal în ediția 2015-2016, după ce a învins ieri formația Dacia Chişinău, în "meciul de aur", cu scorul de 1-0.Unicul gol al partidei a fost marcat cu două minute înainte de fluierul final de Goran Galesic cu un șut cu ricoșeu, care l-a găsit pe picior greșit pe portarul Artiom Gaiduchevci.

Sheriff a avut o mică superioritate teritorială în prima repriză. Dacia a întreprins acțiuni mai energice în cea de-a doua jumătate a meciului pentru a smulge victoria, dar toate tentativele ei au fost irosite de Evgheni Lozovoi la unica fază favorabilă creată pentru șutul decisiv. "Au jucat cele mai bune echipe din Moldova în acest moment. Am învins şi sînt foarte fericit", a relatat antrenorul echipei Sheriff, Zoran Vulic. "Mai rar se întîmplă în viaţă să devii campion. Sper să continuăm tot aşa, dacă mai rămîn la Sheriff”, a declarat atacantul Radu Gînsari.

"Sheriff este o echipă bună. Nu am fost mai inferiori decăt ea, doar că ea a marcat, iar noi nu am reuşit acest lucru. Dacia a obţinut mai multe victorii "corecte" decît Sheriff, însă ei sînt campioni şi le urez succese", a specificat preşedintele Daciei, Adlan Şişhanov.

Campioana Moldovei la fotbal a fost desemnată pentru prima dată în urma unui meci „de aur". În sezonul următor, Sheriff va reprezenta Moldova în preliminariile Ligii Campionilor, iar Dacia va juca în preliminariile Ligii Europei. Sheriff a obținut al 14-lea titlu de campioană națională.