• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Noutăţi Noutăţi În Chişinău a avut loc turneul internaţional de hochei pe gheaţă pentru Cupa Prim-Ministrului Rebublicii Moldova.

În Chişinău a avut loc turneul internaţional de hochei pe gheaţă pentru Cupa Prim-Ministrului Rebublicii Moldova.

În perioada 12 – 15 mai în capitală s-a petrecut  al doilea după număr turneu internaţional de hochei pe gheaţă printre echipele de juniori categoria U-14. În acest an turneul s-a desfăşurat sub patronajul Prim-Ministrului Republicii Moldova.
În turneu au evoluat şase echipe din patru ţări (în categoria de vîrstă - 14 ani): „Dinamo” (Chişinău, Moldova), „Brest - 98” (Brest, Belorussia), „Dunărea Galaţi” (Galaţi, România) şi echipele din Ucraina:  „Sokol” (Kiev), „Dneprovskie yastrebi” (Dnepropetrovsk), „Sdiushor - 98” (Harikov).


În finală au disputat echipele  „Dinamo” (Chişinău, Moldova) şi „Brest - 98” (Brest, Belorussia). Dinamoviștii au învins formația din Brest cu scorul de 7-1, iar cel mai bun atacator fiind numit căpitanul echipei „Dinamo”, Dmitri Caraseni, care a marcat  22 de goluri pe tot parcursul turneului. Este de remarcat, ca echipa „Brest - 98”  cîştigase  turneul precedent din anul trecut cu scorul de 4-2.
Organizatorii au menţionat, că turneul internaţional de hochei pe gheaţă pentru Cupa Prim-Ministrului trebuie să devină o tradiţie, care se va desfăşura în Republica Moldova anual.

Fotogalerie...