• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Noutăţi Noutăţi Clubul „Platina”, Chişinău a aderat la Liga de hochei din Rusia

Clubul „Platina”, Chişinău a aderat la Liga de hochei din Rusia

Clubul „Platina”, Chişinău a aderat la Liga de hochei din Rusia pentru tineret. După mai multe discuţii conducerea Ligii a inclus echipa moldovenească în divizia secundă de hochei. Acum „Platina” trebuie să găsească 400 de mii de euro pentru aderarea la Liga de hochei pentru tineret.

Negocierile privind aderarea echipei „Platina” la Liga de hochei pentru tineret din Rusia au durat jumătate de an. Numeroasele vizite ale funcţionarilor ligii de hochei în Moldova i-au convins pe organizatorii acesteia că „Platina” este pregătită să devină membră cu drepturi depline a campionatului.


Federaţia moldovenească a întâmpinat fără mare entusiasm ştirea despre aderarea echipei din capitală la Liga de hochei pentru tineret din Rusia.
Platina a aderat la liga de hochei din Rusia, însă nu dispune de mijloace financiare pentru a participa la competiţie.
Campionatul Rusiei îşi ia startul în luna septembrie. „Platina” va începe pregătirea pentru turneu în agust sub conducerea unui antrenor rus. În viitorul apropiat lotul clubului din capitală va fi completat de câţiva hocheişti ruşi.
„Platina” va disputa meciurile de acasă pe patinoarul de la Tiraspol, unicul care corespunde standardelor internaţionale.
La campionatul Ligii de hochei pentru tineret din Rusia participă echipe din Rusia, Ucraina, Bielarus, Lituania, Letonia, Slovenia, Kazahstan şi Cehia.
ALEXANDR BOTNARI, VITALIE MOISEI PENTRU COTIDIAN, www.tv7.m