• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Box

Box

Un grup de boxeri moldoveni vor efectua un cantonament în comun cu loturile Armeniei, Poloniei, Cehiei și Ucrainei

There are no translations available.

Echipa Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni) a plecat vineri, 14 februarie, la Nadvirna (regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina) pentru a efectua un cantonament în comun cu selecționatele Armeniei, Poloniei, Cehiei și Ucrainei, relatează MOLDPRES.

Din componența ei fac parte următorii pugiliști: Mihail Cvasiuc (63 kg), Davron Bozorov (69 kg), Vlad Gavriliuc (75 kg), Dumitru Coșciug (81 kg), Andrei Zaplitnîi (91 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg).

”Va fi un cantonament foarte util. Ne vom bate timp de trei zile consecutiv, echipă cu echipă. Deci, minimum trei meciuri disputate de fiecare boxer. Va fi o încărcătură fizică și psihologică bună, necesară pentru toți, fiindcă vor fi prezenți boxeri foarte puternici în toate loturile sus-menționate”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc, care va însoți formația moldoveană.

Echipa Școlii din Grimăncăuți domină campionatele naționale din ultimii ani. Aici au fost depistați de Petru Caduc și au devenit premianți olimpici Vitalie Grușac (Sydney, 2000) și Veaceslav Gojan (Beijing, 2008).

 

Doi luptători moldoveni vor lupta pentru bronz la Europenele de la Roma

There are no translations available.

Luptătorii moldoveni de stil greco-roman Donior Islamov (67 kg) și Anatolie Popov (72 kg) vor lupta miercuri, 12 februarie, în seara zilei, pentru a intra în posesia medaliilor de bronz la Campionatul European care se desfășoară la Roma (Italia), relatează MOLDPRES.

Donior Islamov a obținut acest drept după ce l-a învins marți în primul meci (2-1) pe Danijel Ianecic (Croația), iar apoi i-a cedat în sferturile de finală viitorului finalist al campionatului Nazir Abdullaev (Rusia, 0-4).

Anatolie Popov a intrat în recalificări, deoarece, de asemenea i-a cedat unui finalist, Frank Staebler (Germania, 0-8).

Ambii membri ai lotului național trebuie să învingă în două meciuri, în seara zilei, pentru a deveni medaliați cu bronz.

Astăzi, în concurs se vor încadra reprezentantele lotului național de lupte feminine: Emilia Cîrîcu (50 kg), Iulia Leorda (53 kg), Mariana Draguțan (55 kg), Anastasia Nichita (59 kg), Mariana Cherdivară-Eșanu (62 kg).

La campionat participă 23 de campioni europeni și mondiali din anul trecut. Printre ei figurează și Victor Ciobanu, care a devenit campion continental în 2019 la București (România), dar care la ediția curentă a cedat în primul meci disputat.

 

Vasile Cîtea a fost reales președintele Federației Române de Box

There are no translations available.

Vasile Cîtea a fost reconfirmat în funcția de președinte al Federației Române de Box. Cîtea a fost singurul candidat la această funcție și a fost ales cu unanimitate de voturi.

În cadrul Adunării Generale care a avut loc joi, 6 februarie, la Iași, Vasile Cîtea a fost reales cu unanimitate de voturi, 103, președinte al FR Box. Cîtea va conduce boxul românesc în următorii patru ani, el deținând funcția de președinte al FRB din 14 ianuarie 2016.

Dacă la funcția de președinte a existat un singur candidat, pentru cele două posturi de vicepreședinte au candidat trei persoane: Bogdan Marinescu, Florin-Ioan Mulcuțan-Chiș și Silviu Vasile Mureșan. Câștig de cauză au avut Bogdan Marinescu, ales cu 64 de voturi, și Silviu Vasile Mureșan, ales cu 58 de voturi.

Biroul Federal al FRB va fi format, în următorii patru ani, din: Titi Tudor (56 voturi), Adrian Lăcătuș (53 voturi), Samir Simion (67 voturi), Silviu Macovei (70 voturi), Ștefan Mosoiu (73 voturi), Gabriel Petrea (74 voturi) și Doru Gheorghiu (74 voturi).

Titi Tudor și Adrian Lăcătuș sunt singurii membri care au făcut parte și din fostul Birou Federal.

 

Toţi boxerii moldoveni au fost eliminaţi din concurs la Mondiale

There are no translations available.

Toţi boxerii moldoveni au fost eliminaţi din concurs în faza preliminară a Campionatului Mondial, care se desfăşoară la Ekaterinburg (Rusia), relatează MOLDPRES.

Ultimul a părăsit competiţia ieri Dorin Bucşa (57 kg). El i-a cedat categoric (0-5) pugilistului cubanez Lazaro Alvarez Estrada. Cu acelaşi scor au fost învinși anterior în primele partidele disputate Andrei Vremea (75 kg), Nicolae Bucşa (69 kg), Andrei Chiriacov (81 kg). Alexandru Paraschiv (63 kg) a învins în primul meci şi a fost întrecut într-al doilea. Dorin Bucşa a obţinut două victorii la campionat şi a suferit o înfrângere. Nimeni dintre ei nu este campion naţional.

În echipa naţională nu au fost incluşi, la decizia preşedintelui federaţiei naţionale, Vasile Chirtoca, cei mai buni pugilişti moldoveni: maeştrii internaţionali Dumitru Galagoț (63 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). Vasile Belous (69 kg) este accidentat.

”Trebuie să schimbăm ceva în box pentru a fi obținute rezultate mai bune. La Jocurile Europene, evoluţiile lor au fost modeste. Nu ne-am calificat la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice”, a declarat Chirtoca, la puțin timp după ce a insistat în vara anului curent să fie înlocuit antrenorul lotului naţional, Petru Caduc, din Grimăncăuți (Briceni), care i-a educat pe medaliații olimpici, Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care este și campion european, Dumitru Galagoț, premianții Europenelor Victor Cotiujanschi și Vasile Belous, cu Igor Untilă (Hâncești). Acesta l-a pregătit pe premiantul Europenelor de tineret, Dorin Bucșa.

”Desigur să-i lipsești pe campionii naționali de dreptul de a participa la Campionatul Mondial este o încălcare flagrantă a drepturilor omului. Să trimiți la Mondiale boxeri mai slabi este o cheltuială nejustificată de bani publici, abuz de post, dar asta-i situația, cu regret, în boxul moldovenesc. Ce rost mai are atunci să desfășori campionatele naționale pentru a-i desemna pe cei mai buni?”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc.

Campionatul naţional din anul curent este programat la mijlocul lunii octombrie la sala polivalentă a Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

 

Dorin Bucşa, prima victorie la Mondialele de box

There are no translations available.

Boxerul moldovean, Dorin Bucşa, (57 kg) a obţinut miercuri, 11 septembrie, prima victorie la Campionatul Mondial de la Ekaterinburg (Rusia), relatează MOLDPRES.

El l-a învins prin decizie împărţită (4-1) pe Nathan Lunata, din Coasta de Fildeş. Este concomitent şi prima sa evoluţie în limitele categoriei de greutate până la 57 kilograme. Anterior, boxerul concura la categoria de 60 kilograme.

Astăzi, în concurs se va încadra Iurie Paraschiv (63 kg), care urmează să boxeze cu Obada Alksben (Iordania). În prima zi de întreceri, Andrei Vreme (75 kg) i-a cedat lui Michael Nevin (Irlanda). Din lotul naţional mai face parte Andrei Chiriacov (81 kg).

În echipa naţională nu au fost incluşi, la decizia preşedintelui Federaţiei naţionale, Vasile Chirtoca, cei mai buni pugilişti moldoveni: maeştrii internaţionali: Dumitru Galagoț (63 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). ”Trebuie să schimbăm ceva în box pentru a fi obținute rezultate mai bune. La Jocurile Europene evoluţiile lor au fost modeste. Nu ne-am calificat la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice”, a declarat Chirtoca, la puțin timp după ce a insistat în vara anului curent să fie înlocuit antrenorul lotului naţional, Petru Caduc, din Grimăncăuți (Briceni). Menționăm că acesta i-a educat pe medaliații olimpici, Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care este și campion european, Dumitru Galagoț; premianții Europenelor, Victor Cotiujanschi și Vasile Belous cu Igor Untilă (Hâncești). Acesta l-a pregătit pe premiantul Europenelor de tineret, Dorin Bucșa.

Deplasarea la Mondiale a fost asigurată financiar de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. La campionat participă 365 de boxeri din 78 de țări.

 
Mai multe articole..