• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Tenis de masă

Tenis de masă

Aur european la tenis de masă pentru România, câştigat de Adina Diaconu

There are no translations available.

Adina Diaconu a devenit campioană europeană U21, iar Tania Plaian şi Rareş Şipoş au cucerit medaliile de bronz la Campionatul European U21 din Portugalia.

În finala probei de simpu, Adina Diaconu a învins-o pe Maria Malanina (Rusia), scor 4-0 (13-11, 11-6, 11-9, 11-7). Tot în concursul feminin, Tania Plăian a fost învinsă, în semifinale, de adversara Adinei Diaconu din finală, Maria Malanina, scor 1-4 (9-11, 7-11, 8-11, 11-6, 5-11)

Şase sportivi români au participat la Campionatul European U21, care s-a desfăşurat în Gondomar, Portugalia, între 7-10 martie. Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plaian, Cristian Pletea, Alex Manole şi Rareş Şipoş au luat parte la concursul european. Alături le-au fost antrenorii Viorel Filimon şi Andrei Filimon.

La masculin, Rareş Şipoş a cedat în semifinală în faţa grecului Ioannis Sgouropoulos, scor 3-4 (11-7, 5-11, 6-11, 4-11, 15-13, 12-10, 9-11).

 

Andrei Puţuntică şi Olga Blizneţ au cucerit titlurile de campioni naţionali la tenis de masă

There are no translations available.

Andrei Puţuntică, originar din Călăraşi, şi Olga Blizneţ (Dubăsari) au obţinut în week end, la Bălţi, titlurile de campioni naţionali la tenis de masă, proba individual, relatează MOLDPRES.

Andrei Puţuntică şi-a mai adjudecat două titluri supreme. El a devenit campion la proba dublu masculin în pereche cu Vladislav Ursu din capitală şi a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere la proba mixt în pereche cu Ecaterina Jibric (Chişinău).

Olga Blizneţ a triumfat la încă o probă, dublu feminin, jucând în pereche cu concitadina Alexandra Chiriacova.

În turneul masculin au concurat 50 de jucători, care iniţial au fost repartizaţi în opt grupe. Primi doi din fiecare serie promovau în faza finală, pe tabloul principal. În finală Andrei Puţuntică l-a învins cu scorul 4-3 pe Vladislav Ursu. El a fost condus cu 3-2, dar a reuşit să răstoarne spectaculos situaţia de la masa de joc în favoarea sa. Pe locul trei s-a situat Denis Ţerna, care l-a devansat cu scorul 4-2 pe Eugen Coşiug.

Un onorabil loc şase a ocupat şi maestrul internaţional Vladimir Semipeadnâi în vârstă de 58 de ani, preşedintele federaţiei naţionale de profil.

În concursul feminin au evoluat 20 de jucătoare repartizate în cinci grupe. În faza finală au fost admise opt cele mai bune dintre ele, care au jucat conform sistemului fiecare cu fiecare. Olga Blizneţ. Alexandra Chiriacova şi Ecaterina Jibric au repurtat câte 6 victorii şi au suferit câte o înfrângere. Conform criteriului suplimentar de departajare - setaverajul – primul loc i-a  revenit Olgăi Blizneţ, care a fost urmată pe podiumul de premiere, în ordine, de Alexandra Chiriacova şi Ecatrina Jibric.

„A fost un campionat interesant. Multe meciuri interesante au avut loc în turneul masculin, dar şi finalul concursului feminin a fost intrigant”, a declarat pentru agenţie preşedintele federaţiei de profil din municipiul Chişinău, Marc Granovschi, prezent la campionat.

Ediţia recentă a campionatului a fost a 25-ea. Andrei Puţuntică este legitimat în prezent la un club din Germania. El este campion european de minicadeţi (Strasburg, 2010), medaliat cu argint cu selecţionata Europei la Campionatelor continentelor, rezervate minicadeţilor, unde a ocupat şi primul loc în concursul de dublu masculin cu Cristian Pletea (România), ocupant al locului trei la Europenele de juniori (2017) la proba dublu masculin cu Istvan Molnar (Ungaria).

Olga Blizneţ activează antrenor la Şcoala specializată din Dubăsari. Este multiplă campioană naţională, medaliată cu bronz la Europenele de  juniori (Istanbul, 2010), ocupantă a locului cinci la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de tineret (Singapore, 2010).

 

Clubul Topspin USM şi Federaţia naţională de profil au desfăşurat un turneu tradiţional la tenis de masă

There are no translations available.

Clubul de tenis de masă Topspin USM Chişinău şi Federaţia naţională de profil au organizat la sala specializată a Universităţii de Stat din Moldova un turneu tradiţional consacrat veteranilor, care au devenit jubiliari, relatează MOLDPRES.

Ediţia recentă a fost dedicată preşedintelui Federaţiei municipale Marc Granovschi, care a împlinit 75 de ani. La aceasta au participat peste o sută de jucători din diferite localităţi: Chişinău, Dubăsari, Bălţi, Tiraspol, Tighina, Călăraşi, Ungheni, Orhei, Briceni, Anenii Noi, Comrat, Avdarma, Comrat, Hânceşti, Cantemir, Căuşeni, Sângerei şi chiar o jucătoare din Ismail (Ucraina), Polina Sigabatulina.

Turneul s-a desfăşurat la trei categorii de vârstă: Under-10, Under-14 şi plus 14 ani. Câştigători în concursul rezervat jucătorilor până la 10 ani au devenit Valeria Cravcenco (Chişinău) şi David Cozmo (Avdarma). La categoria de vârstă până la 14 ani pe primele locuri s-au clasat Camelia Merenco (Chişinău) şi Daniel Coşcodan (Călăraşi). Turneul masculin în cea mai competitivă categorie de vârstă, plus 14 ani a reunit 34 de concurenţi, printre care a figurat şi multiplul campion naţional Vadim Piliponcic. Câştigător a devenit campionul municipiului Chişinău, Daniil Titov, care în meciul final l-a devansat cu scorul 3-0, surprinzător pentru toţi experţii prezenţi la competiţie, pe numărul 5 în clasamentul naţional, Eugen Coşciug. Pe locul trei s-a situat maestrul sportului Vadim Piliponcic.

În concursul feminin, la această categorie de vârstă a învins Vlada Caraulinaia din capitală. Ea a întrecut-o în finală cu scorul 3-1 pe Diana Gurschi (Mereni, Anenii Noi). Locul trei i-a revenit Ecaterinei Toloacă din Ungheni.

„Nu-mi ajung cuvinte pentru a-mi exprima recunoştinţa organizatorilor pentru acest turneu. În februarie curent, la revenirea mea în Chişinău, voi organiza un turneu consacrat exclusiv veteranilor”, a declarat pentru mass-media Marc Granovschi, care se află la tratament în Israel. Omagiatul este originar din Sipoteni (Călăraşi). În 1962 a devenit premiant al campionatelor republicane la proba dublu mixt în pereche cu Olga Canţer. Cu începere din 2001 este preşedintele Federaţiei municipale de tenis de masă din Chişinău. Federaţia din capitală, în colaborare cu clubul Topspin USM şi Federaţia naţională, desfăşoară cu regularitate turnee consacrate veteranilor jubiliari.

 

Chişinăuianul Cristian Chiriţă a fost inclus în lotul naţional român de seniori la tenis de masă

There are no translations available.

Chişinăuianul Cristian Chiriţă figurează în Top-10 al Federaţiei Române de Tenis de Masă, categoria seniori, relatează MOLDPRES.

El este plasat pe locul 6 în acest clasament. „Am avut un final de an 2018 bun. Am reuşit să câştig turneul Top-12, rezervat celor mai puternici jucători din ţară. Şi chiar dacă din diferite motive nu au participat toţi cei mai valoroşi dintre ei, oricum este un rezultat încurajator pentru mine”, astfel a comentat el victoria repurtată la revenirea sa în Chişinău. „Este important pentru mine şi că am fost inclus, în premieră, în lotul naţional de seniori al României, fapt care de asemenea este mobilizator, mă obligă să muncesc mai mult la antrenamente”, a adăugat tânărul performer.

Cristian Chiriţă a fost lansat în sportul de performanţă la clubul Topspin USM Chișinău împreună cu fratele mai mic Iulian de antrenorii Natalia Smirnova şi Marc Granovschi. În 2015 au plecat în România,  fiind ambii legitimaţi la CS TT Pristavu Câmpulung. Cu acest club ambii au devenit campioni naţionali de cadeţi şi juniori. Iulian Chiriţă a câştigat anul trecut  mai multe turnee internaţionale inclusiv World Cadet Challenge de la Tottori (Japonia), proba dublu mixt.

În campionatul României, Divizia A (al doilea eşalon valoric din ţară) evoluează în prezent doi jucători moldoveni: Ion Danilov la CSM Focşani şi Mihai Caminschi la LPS Constanţa. Campioana naţională Alexandra Chiriacova este legitimată la CSM Constanţa.

 

Vladislav Ursu și Alexandra Chiriacova au devenit posesori ai Cupei Moldovei la tenis de masă

There are no translations available.

Vladislav Ursu și Alexandra Chiriacova au intrat, în weekend, în posesia titlurilor de deținători ai Cupei Moldovei la tenis de masă, ediția 2018, relatează MOLDPRES.

Competiția a avut loc la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.

Vladislav Ursu (Chișinău), campion național en titre, l-a întrecut în semifinală pe Denis Țerna (Dubăsari), multiplu campion național cu scorul 4-2. Eugen Coșciug (Chișinău), partenerul din finală, l-a depășit în semifinală pe numărul 1 în clasamentul național, Andrei Puțintică (Călărași), cu scorul 4-1 într-un meci în care și-a surprins adversarul, în primul rând, cu atacuri puternice din serviciile adversarului și din zona medie a mesei. În finală, aceste procedee, însă, nu au funcționat, pentru că serviciile lui Vladislav Ursu s-au dovedit a fi dificil de atacat, i-au creat probleme lui Eugen Coșciug. Meciul s-a încheiat cu scorul 4-1 în favoarea lui Vladislav Ursu. ”Oricum, faptul că l-a devansat pe Andrei Puțuntică, că s-a calificat în finală este deja un succes și a constituit surpriza principală a turneului masculin”, a declarat pentru agenție Igor Pascal, participant la competiție.

Eugen Coșciug a început turneul de pe locul 5 în top. Pe locul trei s-a clasat Daniil Titov, campion al municipiului Chișinău anul curent.

Alexandra Chiriacova (Dubăsari) au fost urmată în clasamentul feminin de Natalina Brânză din Bălți și Diana Gurschi (Anenii Noi). ”Succesul  ei nu este întâmplător. Ea se antrenează în ultimul timp la Constanța, la unul dintre cele mai puternice cluburi din România”, a opinat directorul Școlii specializate din Dubăsari,  Valeriu Grosu. ”Mă bucur că în calea sa spre treapta a treia a podiumului de premiere a întrecut jucătoare care sunt situate mai sus în clasamentul național”, a declarat Anatol Gurschi, tatăl Dianei, care a urmărit ”pe viu”, în sală, meciurile finale.

Faza finală a concursului masculin s-a desfășurat conform sistemului eliminatoriu. Cea feminină s-a disputat conform regulamentului circular (fiecare cu fiecare).

 
Mai multe articole..