• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse

Diverse

O. J. Simpson a fost eliberat după nouă ani de închisoare

There are no translations available.

O.J. Simpson, în vîrstă de 70 de ani, a fost eliberat, după nouă ani de stat în închisoare. Fostul star din fotbalul american a fost audiat joi, de Comisia de Eliberări Condiţionate din Carson City, verdictul fiind eliberarea condiţionată, informează CNN.

O.J. Simpson a fost arestat pe 16 septembrie 2007, la trei zile după un jaf armat în hotelul "Palace Station" din Las Vegas, Nevada. Pe 5 decembrie 2008, Simpson a fost condamnat la 33 de ani de închisoare, cu posibilitatea de a fi eliberat condiţionat în octombrie 2017. Simpson ar putea fi eliberat condiţionat înainte de a ispăşi zece ani din pedeapsa de 33.

Simpson a fost acuzat şi în 1994 de uciderea fostei soţii, Nicole Brown, şi a iubitului acesteia, Ronald Goldman. Procesul s-a încheiat pe 3 octombrie 1995, cînd Simpson a fost achitat, dar a fost silit să plătească familiilor celor doi daune în valoare de 33 de milioane de dolari. Suma nu a fost achitată niciodată. La momentul respectiv, juraţii au avut îndoieli privind probele ADN găsite la locul crimei.

Cazul lui O.J. Simpson din anii 1995 a fost cel mai mediatizat proces din istoria Statelor Unite ale Americii.

Simpson a scris istorie în fotbalul american în anii '70, la echipa Buffalo Bills. În 1967, Universitatea California Los Angeles (UCLA) şi Universitatea din California de Sud (USC) s-au întîlnit în meciul rămas în istorie drept "Meciul Secolului". O.J. Simpson a adus victoria echipei sale, USC, cu un "touchdown" considerat şi astăzi cel mai spectaculos din istorie. Aproximativ 59 de metri a alergat pătrarul USC cu mingea în braţe, înainte de a marca. Datorită lui Simpson, USC s-a impus cu 21 la 20.

 

Prim-vicepreședintele CNOS l-a acuzat pe Serghei Tarnovschi

There are no translations available.

Prim-vicepreședintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), Nicolae Piatac l-a acuzat astăzi într-un interviu acordat site-lui sports.md, pe Serghei Tarnovschi în cazul de dopaj în care a fost depistat.

La întrebarea cine poartă vina de cele întîmplate el a spus că, în primul rînd, sportivul. ”Conform codului antidoping vina o poartă, în primul rînd, însuși sportivul, Serghei Tarnovschi”.  Fiind rugat să precizeze dacă medicii n-au nici o atribuție în cazul dat a răspuns negativ. ”În nici un caz, deoarece medicii sportivi, precum și masorii, psihologii, selecționerii nu figurează în statele majorității federațiilor naționale. Și oricît ar explica CNOS că lipsa lor se răsfrînge păgubos asupra dezvoltării sporturilor de performanță cuvintele noastre zboară în vînt”, a spus oficialul.

Fiind rugat să precizeze cu-i explică acest lucru, Nicolae Piatac a indicat cele mai înalte ramuri ale puterii din stat: ”Parlamentului, Guvernului, Ministerului Tineretului și Sportului…”

Nici o referire în interviu despre vina care o poartă CNOS în cazul de dopaj al lui Tarnovschi. În cantonamentele din ajunul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (2016) acesta s-a aflat sub supravegherea celui mai experimentat medic sportiv moldovean, Alexandru Buza. Președintele CNOS, Nicolae Juravschi a negat permanent că Serghei Tarnovschi a fost dopat și la ultima Cină Olimpică i-a înmînat cheile de la un apartament din capitală. Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a lăsat luna curentă în vigoare decizia Federației Internaționale de Kaiac-Canoe de a-l suspenda pe Serghei Tarnovschi pe un termen de patru ani din activitatea competițională, iar CNOS urmează să întoarcă medalia olimpică obținută la Rio de Janeiro Comitetului Internațional Olimpic.

 

Roger Federer, cel mai respectat tenisman

There are no translations available.

Roger Federer este cel mai respectat jucător din tenisul mondial, atît pentru realizările sale profesionale, cît şi datorită modestiei de care dă dovadă în afara terenului. Elena Vesnina, proaspăt campioană în proba de dublu la Wimbledon, a povestit cum arată o zi în vestiar alături de elveţian.

Federer nu a devenit un tip arogant în ciuda faptului că a cîştigat 19 titluri de Grand Slam şi este considerat cel mai mare star din tenis.

Roger a fost lăudat de Vesnina, sportivă care a participat alături de elveţian la dineul campionilor de la Wimbledon: "Toată lumea vrea să facă poze cu el în această seară, chiar şi jucătorii. Întotdeauna a fost cel mai popular jucător din circuit! De fiecare dată cînd intră în vestiar, se face linişte, iar toată lumea se uită la el".

Jucătoarea şi-a exprimat mirarea că Federer este un om foarte modest: "Roger este un mare star, dar nu arată niciodată asta! A rămas cu picioare pe pămînt, galant şi atent cu toată lumea. Federer respectă oamenii, nu contează că este vorba de angajaţi ai turneului sau de alţi jucători. De asemenea, acelaşi lucru îl pot spune şi despre Rafael Nadal", a adăugat Elena, citată de tennisworldusa.org

 

Ilie Năstase revine în circuit în ciuda suspendării de la ITF

There are no translations available.

Ilie Năstase a revenit în circuit în ciuda suspendării dictate de Federaţia Internaţională de Tenis. E drept, fostul număr 1 mondial a participat la un meci demonstrativ, la turneul de la Bastad din Suedia.

Ilie Năstase a fost invitat de organizatorii turneului şi a fost antrenorul lui Mats Wilander şi al Mikael Pernfors la un meci demonstrativ. Organizatorii sînt de părere că nu au încălcat regulile ITF dat fiind faptul că invitaţia către Ilie Năstase a fost făcută înainte de scandalul de la Fed Cup, iar ITF nu a oferit încă o decizie finală în acest caz.

"L-am invitat pe Ilie Năstase cu mult înaintea incidentelor din aprilie. A făcut atît de multe pentru acest sport şi are o conexiune puternică cu tenisul din Suedia. Noi nu puteam lua decizia de a-l interzice. ITF oricum nu a luat nicio decizie oficială, astfel că nu este nicio problemă. L-am întîlnit în mai multe rînduri pe Ilie şi pot spune că uneori are o abordare pe care el o crede amuzantă cînd de fapt ar trebui să fie mai rezervat", a declarat Christer Hult, directorul turneului de la Bastad, pentru www.hd.se.

 

Cinci atleți au devenit premianți la Balcaniadă

There are no translations available.

Cinci atleți moldoveni au urcat pe podiumul de premiere la Balcaniada de seniori, care s-a desfășurat la Novi Pazar (Serbia).

Dimitriana Surdu (aruncarea greutăţii) şi Zalina Petrivskaya (aruncarea ciocanului) s-au situat pe primele locuri.Ion Siuris (800 metri) şi Nicolai Gorbuşco (3000metri cu obstacole) au cîştigat argintul, iar Marina Nikişenko (aruncarea ciocanului) s-a clasat pe locul trei.

Cu cinci medalii, lotul național s-a plasat pe locul opt în clasamentul general printre 16 țări participante. Concursul a constituit o etapă importantă de verificare în ajunul Aceste competiţii sînt o etapă importantă de verificare a forțelor în vederea participării la Campionatul Mondial (Marea Britanie) şi Universiada Mondială (Taiwan), care se vor desfăşura în luna august.

 
Mai multe articole..