• Russian (CIS)
  • Română (România)
  • English (United Kingdom)
Home Alte sporturi Diverse

Diverse

CNOS și sfântul adevăr care va ieși la suprafață

There are no translations available.

Membrii executivului Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) condus de Nicolae Juravschi au respins ieri în cadrul unui briefing organizat la sediul instituției la modul declarativ acuzele aduse de Federația Moldovenească de Taekwondo (FMT), fostului antrenor al echipei naționale Vladislav Mazur.,

Potrivit lor, acest tehnician a fost eliberat pe nedrept din post în 2016 de federație și urmează să fie repus în funcția ce o ocupa:”Aducem la cunoștința opiniei publice că Comitetul Executiv al CNOS a suspendat Federația Națională de Taekwondo din calitatea de membru al CNOS pentru o durată nedeterminată pentru încălcarea Cartei Olimpice, a Statutului CNOS și discriminarea unor sportivi și antrenori ai FN menționate.

Drept temei pentru suspendare au servit multiplele plîngeri şi sesizări adresate CNOS şi Ministerului Tineretului şi Sportului al R.M. din partea Liceului Internat Republican cu profil Sportiv, a sportivilor Stepan Dimitrov şi Vadim Dimitrov, Ana Ciuchitu, Andrei Rotaru, Mihail Boțan, Tatiana Țimbalari, etc. şi antrenorului Vladislav Mazur. E de menționat, că sportivii Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale, subdiviziune a Ministerului Tineretului și Sportului, și elevii-sportivi ai Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv nu au fost admiși la Campionatele Naționale de taekwondo în 2016. O consecință regretabilă a acestei discriminări este faptul că sportivul Andrei Rotaru reprezintă actualmente România. Prezenți la briefing, sportivii Stepan Dimitrov şi Vadim Dimitrov și-au expus poziția și au menționat că doar grație sprijinului financiar al CNOS au revenit în circuitul sportiv internațional”, se spune în comunicatul lansat de CNOS.

Am prezentat fără nici o schimbare textul. Nu comentăm stilul și gramatica expunerii.

Solicitat să comenteze situația creată vicepreședintele federației de profil, Valentin Conev a declarat, prezentînd probe în fiecare caz aparte că: ”Antrenorul Vladislav Mazur a primit prin fals, pe nedrept, de la stat 83 mii de lei, declarându-se antrenor al sportivilor Aaron Cook,fraților Stepan și Vadim Dimitrov. El a fost prezent cu documente false anul trecut la turneul ”Belgia Open” și Federația Europeană de profil examinează în prezent cazul, urmând să pronunțe sentința. Frații Stepan și Vadim Dimitrov au evoluat la toate campionatele naționale, turneele internaționale sub egida federației, iar săptămâna curentă urmează să participe la turneul internațional din Maroc și cu sprijinul financiar al federației. Ana Ciuchita și Andrei Rotaru au fost legitimați de federațiile din România și Italia fără acordul nostru și sunt, pur și simplu, folosiți de Vladislav Mazur; CNOS pentru a acoperi mai multe falsuri comise”, a spus el.

Curtea de Arbitraj Sportiv va audia conflictul dintre CNOS și FMT (WTF) pe 3 octombrie curent.

Federația națională a obținut anul curent prin sportivul naturalizat Aaron Cook cea mai înaltă performanță în țară, bronz la Campionatul Mondial. Ea a desfășurat în premieră în comuna Ciorescu (mun. Chișinău) turneul internațional ”Moldova Open” cu participarea sportivilor din circa 40 de țări. Președintele ei, Igor Iuzefovici, care este de asemenea vicepreședinte al Uniunii Europene de Taekwondo, a fost distins recent cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova” pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea sportului și promovarea imaginii țării la nivel internațional.

CNOS a mai fost audiat la CAS pe 11 iulie curent în cazul de dopaj al medaliatului olimpic Serghei Tarnovschi, fiind obligat de instanță să returneze distincția obținută la Rio de Janeiro (2016). Și câtă gălăgie s-a făcut, cătă vorbăraie despre un mare avocat din SUA.

Cheltuielile legate de judecata din 3 octombrie curent costă, conform experților, aproximativ 150 mii de euro.

 

Dezvăluiri îngrijorătoare despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher

There are no translations available.

Au trecut mai bine de trei ani de la accidentul pe care Michael Schumacher l-a suferit la schi, iar starea sa de sănătate este în continuare gravă. Dincolo de speranţa cu care trăiesc zi de zi, rudele, apropiaţii, dar şi avocatul familiei au dezvăluit că sportivul este în comă şi că şansele de recuperare sunt extrem de scăzute.

În cadrul unui proces intentat împotriva unei publicaţii care a susţinut că Schumacher poate merge singur, avocatul familiei, Felix Damm, a dedezminţit zvonurile.

„Michael Schumacher nu poate merge şi nu se poate ridica nici măcar cu ajutorul specialiştilor care îl monitorizează”, a dezvăluit avocatul.

„Din păcate, este în comă, se luptă cu ultimele puteri pentru viaţa lui, dar nu credem că mai are prea multe şanse. Toţi cei dragi îl vizitează zilnic, este foarte dureros ce se întâmplă”, a declarat şi un membru al familiei Schumacher în cadrul aceluiaşi proces.

Publicaţia spaniolă „Las 2 Orillas” a scris că fostul pilot de Formula 1 cântăreşte doar 45 de kilograme, iar înălţimea lui a scăzut la 1,60 metri, cu 14 centimetri mai puţin decât măsura în mod obişnuit.

Michael Schumacher este ţinut în viaţă de aparatele care îl ajută să respire, fiind monitorizat 24 de ore din 24 de medicii angajaţi special pentru el, la reşedinţa familiei din Elveţia. Fostul pilot a suferit un accident la schi, în decembrie 2013, lovindu-se cu capul de o piatră.

 

Aur pentru România la Europenele de tenis de masă

There are no translations available.

România a câştigat duminică titlul european la tenis de masă după ce a învins în Luxemburg, scor 3-2, echipa Germaniei, o formaţie care are în componenţă trei jucătoare de origine chineză.

Eliza Samara a deschis finala cu o victorie dătătoare de speranţe în meciul cu cea mai bună apărătoare a lumii, Han Ying, prima jucătoare din clasamentul ETTU, pentru ca apoi, în partida secundă, Shan Xiaona să echilibreze disputa în urma unui succes facil în faţa Danielei Dodean. Desfăşurată pe sistemul cel mai bun din cinci partide, finala le-a adus la masă, în confruntarea a treia, pe Bernadette Szocs şi Nina Mitelgam. Într-o dispoziţie de joc excelentă, Bernie a jucat variat, s-a impus cu 3-1 şi a mai pus un strop pentru victorie. Eliza n-a găsit însă antidot pentru arsenalul lui Shan în încleştarea a patra şi finala a mers în decisiv.

Cu un plus de inspiraţie şi o deplasare excelentă, Dana a luat primele două seturi, însă Han a revenit fantastic în setul al treilea. Nu a fost însă îndeajuns pentru că arădeanca în vârstă de 29 de ani s-a impus după o prestaţie fantastică.

3:2 Eliza Samara - Ying Han

 

Comitetul Național Olimpic și Sportiv va fi audiat din nou la Curtea de Arbitraj Sportiv

There are no translations available.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) va fi audiat din nou la Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) de la Lausanne  (Elveția), transmite MOLDPRES.

De data aceasta în urma contestației făcută de Federația Moldovenească de Taekwondo, WTF. ”Ședința de judecată va avea loc pe 3 octombrie curent. Am făcut acest pas deoarece CNOS a suspendat abuziv pe 27 martie a.c. activitatea federației ca membră a mișcării olimpice din țară. Este, din câte m-am informat, un caz unic. Cine va pierde procesul urmează să achite, conform calculelor mele, aproximativ 150 mii de euro. Sper să-l câștigăm, pentru că avem toate probele necesare. Dacă așa va fi, atunci această sumă de bani va fi folosită pentru dezvoltarea taekwondoului juvenil din țară”, a declarat la conferința de presă desfășurată ieri președintele Federației Moldovenești de Taekwondo, versiunea WTF Igor Iuzefovici.

CNOS consideră în comunicatul emis pe marginea conflictului iscat că  dreptatea va fi de partea sa. ”CNOS nu a stopat pregătirile sportivilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020), a sprijinit pregătirile discipolilor antrenorului Vladislav Mazur, care au beneficiat de un cantonament și deplasări la patru competiții internaționale. Din păcate, la recentul turneu internațional Moldova Open, desfășurat în comuna Ciorescu,  nu au fost admiși elevii Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv (LIRPS), fapt care creează probleme în procesul activității acestei instituții specializate în pregătirea rezervelor olimpice. Reprezentanții Federației, prezenți la ședința Comitetului Executiv al CNOS, au motivat acest refuz prin faptul că administrația  LIRPS nu a achitat cota de participare la concurs”, se spune în comunicat.

Potrivit conducerii federației naționale, cauza neadmiterii este alta – lipsa dreptului antrenorului Vladislav Mazur de a participa la turnee internaționale. ”Vladislav Mazur a fost exclus din federație în 2016 pentru furt de bani, iar în prezent Federația Europeană studiază și urmează să pronunțe sentința după ce acesta a fost prezent cu acte false la turneul internațional Belgia Open, desfășurat anul trecut”, a declarat arbitrul internațional Ștefan Răileanu.

Federația națională a obținut anul curent prin sportivul naturalizat Aaron Cook cea mai înaltă performanță în țară, bronz la Campionatul Mondial. Ea a desfășurat în premieră în comuna Ciorescu (mun. Chișinău) turneul internațional Moldova Open cu participarea sportivilor din circa 40 de țări. Igor Iuzefovici, care este de asemenea vicepreședinte al Uniunii Europene de Taekwondo, a fost distins recent cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova” pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea sportului și promovarea imaginii țării la nivel internațional.

CNOS a mai fost audiat la CAS pe 11 iulie curent în cazul de dopaj al medaliatului olimpic Serghei Tarnovschi, fiind obligat de instanță să returneze distincția obținută la Rio de Janeiro (2016). Instituția este condusă al 16-lea an de Nicolae Juravschi asupra căruia planează suspiciunea de corupție, abuz de serviciu, conflicte de interese, gestionare frauduloasă de fonduri, cazuri care au ajuns în atenția factorilor de decizie din țară.

 

Cel mai bun la Europenele de șah (tineret) a fost Nichita Morozov

There are no translations available.

Șahistul moldovean Nichita Morozov a ocupat ieri locul 9 printre 86 de participanți la Campionatul European de tineret, categoria de vârstă până la 18 ani, încheiat la Mamaia (România).

El s-a situat în top-10 după ce a acumulat 6 puncte din 9 posibile. Evoluția sa este cea mai bună printre membrii lotului național.

Ilie Martinovici (categoria de vârstă Open 16 ani) a adunat același număr de puncte (6) și s-a situat pe locul 15 printre 97 de concurenți. El a avut șansa de a se învrednici de medalia de bronz, dar în ultima rundă i-a cedat Ileanei George din România, care cu 7 puncte la activ a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Semion Șapocinic (Open 8 ani) a totalizat de asemenea 6 puncte și s-a plasat pe poziția a 19-ea printre 107 competitori.

În concursul feminin cea mai bună prestație a avut-o Valentina Verbin, care cu 5,5 puncte acumulate s-a clasat pe locul 17 printre 75 participante.

Moldova a fost reprezentată de 18 șahiști și șahiste la campionat. Cel mai bine cotat dintre membrii lotului național a fost Nichita Morozov, medaliat anterior la Europene, al cărui coeficient ELO este egal cu 2461 puncte. El ocupa poziția a opta la startul turneului, conform acestui indice, la categoria sa de vârstă.

 
Mai multe articole..